• 13 BUTIKKER: Driftsjef Frode Stensrud i Coop Innlandet er fornøyd med driften på Flisa. Totalt finnes det 13 Extra-butikker i regionen til Coop Innlandet. Seks av disse drives av Norsk Butikkdrift AS. (Foto: Morten I. Schei).

Torsdag 17. november i fjor var det høytidelig åpning ved driftsjef Frode Stensrud og sang av barn i Myrsnipa barnehage da Coop Mega ble til Coop Extra.

Kundene strømmet til på åpningsdagen, og har fortsatt å strømme til i de nesten to månedene butikken har holdt åpent som Coop Extra.

- Vi har hatt en fin åpning på Flisa. Resultatene så langt er vi fornøyde med. Det viktigste for oss er å gjøre kunden fornøyd, og det prøver vi å måle så godt vi kan, sier Frode Stensrud, som er driftsjef i Coop Innlandet SA.

Det ble investert nesten seks millioner kroner i den nye butikken på Flisa i fjor. Butikken har omlag 5.500 artikler i hyllene.

13 Extra-butikker

Samvirkelaget har i dag 7 Coop Extra butikker i sin region. I tillegg har Norsk Butikkdrift ytterligere 6 Extra-butikker i samme området.

- Våre Extra-butikker strekker seg fra Lom i nord til Flisa i sør, sier Stensrud.

Omsetningsveksten for butikken er som ventet, og trafikken har økt betydelig etter at samvirkelaget endret konseptet.

- Butikken på Flisa har et litt større ferskvareutvalg enn de andre Extra-butikkene. Vi har prøvd å legge til rette for delikatesse, og har et utvidet sortiment med lokalmat og andre ferskvarer, sier Stensrud.

Nylig ble det kjent at Coop også endrer konsept på Kirkenær for å møte konkurransen fra Rema 1000. I løpet av kort tid vil Coop Prix her bygges om og omprofileres til Coop Extra.