• GOD MERKING: Arrangørene fikk masse ros for den gode merkinga av løypene. (Foto: Tommy Stenvaag)

Hele 179 påmeldte gikk, jogga eller løpte Risberget Rundt lørdag ettermiddag. Noe som nesten er 80 flere enn i fjor.

Erik Øsmundset, leder for Risberget Rundt, er helt overvelda over deltakelsen i årets Risberget Rundt.

- Dette var mer enn det vi turte å håpe på. Ryktene sa at det skulle komme mange, og vi trodde og håpte på rundt 120 deltakere, og helt opp i 179 deltakere er helt fantastisk, sier Erik Øsmundset.

Lang tradisjon

Risberget Rundt har vært arrangert i over 30 år. Men de siste årene har det blitt færre og færre som løper. Fra i fjor ble det tatt grep, etter at løpet ikke gikk i 2014. Da sa Risberget Idrettslag fra seg hele arrangementet, og Risberget Turforening ble stiftet for å dra arrangementet videre.

- Vi er noen ildsjeler som dro i gang dette. Og de fleste er jo fra Risberget og omegn. Du har jo Jan Bølla, Torleif Bølla og Bjørg Risberg. I tillegg kunne jeg lede dette, og spesielt jobbe litt med PR og markedsføring av løpet, sier Erik Øsmundset.

Lokal vinner

Nytt av året er at det kun var to klasser som ble tatt tid på. Det var en kvinne- og en herreklasse på 11 kilometer. Disse fikk være med å kjempe om heder og ære. På kvinnesiden var det Løtensokningen, Monika Kørra, som vant.

-  Det var kjempemoro å være med her igjen. Jeg har vært med å løpt Risberget Rundt flere ganger, og derfor var det moro å komme hit igjen, sier Monika Kørra.

Hun har røtter fra Gravberget, og kan derfor regnes som lokal.

- Ja, jeg har en bestemor og en bestefar i Gravberget. Så jeg har vært med en del år i dette løpet, dette er vel sjette eller sjuende året jeg er med, sier Monika Kørra.

Herreklassen ble vunnet av Geir Strandbakken fra Lillehammer.  Han løpte inn på 40 minutter og 30 sekunder mens Kørra kom i mål etter 43 minutter og 12 sekunder.

Barneløp

I tillegg til at de voksne kunne velge mellom å løpe fem eller 11 kilometer, kunne også barna være med på Risberget Rundt. De løp en runde rundt dansepaviljongen nede på Kynnbrua. Hele 16 barn deltok, hvor alle var vinnere.

- I fjor deltok det sju barn i barneløpet. Så vi har hatt en økning på over dobbelt så mange barn, noe jeg synes er kjempeflott, sier Erik Øsmundset.

Kan ikke slutte nå

Etter noen utfordringer som været skapte lørdag ettermiddag, er en ting sikkert for arrangørene. Med denne økningen i deltakere, er det ikke tvil om at de vil fortsette.

- Det er kjempemoro at det kommer så mange, og det viser at dette lille uhøytidelige løpet, har sin livsrett. Vi kan ikke slutte med dette nå, sier Erik Øsmundset.