• FULLT OPP: Rundt 500 biler var på plass på Flisa lørdag. Det er nye rekord. (Foto: Remi Presttun / Presttun Media).

RaanerNorge som arrangerer StreetMeet på Flisa er storfornøyd med at så mange kom på lørdagens treff, men helgas kan bli det siste. Med mindre de finner en smart måte å bli kvitt bråkmakerne på.

- Vi hadde rundt 500 biler og 1.600 besøkende. Det gikk veldig bra frem til rundt midnatt, men så var det noen bråkmakere som gjorde at politiet fikk en del å gjøre. Det ødelegger for andre som har det gøy, og ikke minst vi som arrangerer treffet, sier Christer Nilsen i RaanerNorge.

Han måtte be gjestene pent om å reise hjem klokka 02.00 for å få avsluttet bråket i sentrum. For lensmann Jørn A. Flatha er alt annet enn fornøyd. Han synes initiativet til et biltreff er fint, men bråk og vold mot offentlig tjenestemann setter han lite pris på.

- Det var en to-tre saker med vold mot offentlig tjenestemann, og vi hadde en 10-15 personer som lagde bråk. Dersom arresten hadde vært nærmere hadde vi transportert langt flere dit, sier Flatha.

Én kjørt arrest

Fra politiets presselogg kan vi lese at én person på 18 år ble kjørt i arrest på Hamar, men den lokale loggen viser langt flere hendelser.

- Denne lørdagen hadde vi 8 til 10 ansatte på jobb på Flisa. Katastrofe har tatt kostnaden tilsvarende én tjenestemann. Dersom det skal bli flere slike biltreff kommer vi til å stille krav om at det betales for flere politifolk, sier Flatha.

Og akkurat det bekymrer Christer Nilsen i RaanerNorge. De har ikke økonomi til det selv, og er avhengig av sponsorer for å dekke eventuelle fremtidige politiutgifter.

- Det kan bli vanskelig å betale for så mye politifolk for oss. Vi håper at det kan bli flere biltreff, men da må vi få slutt på bråket. Et alternativ er å gjøre hele treffet alkoholfritt, men det er utrolig vanskelig å håndheve, sier Nilsen.

Lensmann Flatha forteller videre at det ikke er registrert noen klager på kjøring eller støy. Det er rett og slett bråkmakere på parkeringsplassene som lager kvalme og trøbbel for andre.