• HOVEDFELTET: Syklistene passerte Hof sentrum til stor jubel.

Mannen bak Hof-markedet, Bjørn Vidar Sletten, strålte som ei sol hele lørdagen. 

- Det er rett og slett bare fantastisk, fantastisk, fantastisk! Jeg har ikke noe annet ord! Aldri har det vært så mye folk i Hof sentrum, og spesielt artig var det med sykkelrittet samtidig med Hof-markedet. Det var en helt utrolig stemning da syklistene passerte og jeg tror ikke jeg ljuger hvis jeg sier det er et sted mellom 3.500 og 4.000 mennesker her i dag, stråler Sletten. 

sola skinner alltid i hof

Sola skinner alltid på Hof-markedet har Sletten sagt i mange år. 

- Ja, som vanlig skinner sola! Som tidligere har vi med både prestefruen og presten her og han sørger alltid for at det er fint vær i i Hof, ler Sletten. 

Hof-markedet startet som alltid med gratis frokost hos Joker-jentene og deretter var det fullt program utover dagen og kvelden. 

- Nå er det en hyllest til Håkon Banken, med Hege Mobakk og Tommy Michaelsen i spissen med  lokale ungdommer som underholder fra scena. Jon Arne Borg Engø har hatt oppvisning med øks og motorsag, Elverum og Våler MC-veteraner besøkte oss for tredje gang, og det var rundt 80 veteranmotorsykler. Den eldste hadde passert 100 år, men han satt i sidevogn da! sier Sletten. 

Hof-markedet startet som et brukt- og antikkmarked, og det er fortsatt det som er hovedingrediensen.

- Det fortsetter utover kvelden, vi slutter rundt 16-tiden og har et par-tre timer pause. Da er det trubadur Ingebretsen som underholder på Hof Samfunnshus, hvor det er pubkveld. I tillegg har vi hatt Ole Viktor Larsen med hesteskyss, Tøffetoget fra idrettslaget og Lørdagsklubben som har blitt veldig populær og samler rundt 100 unger hver gang, forteller Sletten. 

- aldri sett så mange tilreisende

Folk kommer langveis fra, i tillegg til mange fra Solør selvsagt. 

- Mange kommer «hematt» til Hof, og flere kommer fra både Oslo, Hamar, Elverum og Kongsvinger. Jeg har aldri sett så mange tilreisende folk som i år, så det er tydelig at vi truffet riktig! Jubileet markeres ikke særlig utover sykkelrittet, Hof handelsstand er ikke så stor - det er vel 2 medlemmer! Men vi har litt ekstra underholdning, blant annet så hedret vi Håkon Banken, og vi har delt ut litt bløtkake, sier Sletten. 

Hvordan skal dere toppe dette neste år?

- He he, vi må sette oss ned og evaluere i etterkant. Det blir nok vanskelig å toppe dette, og det er egentlig ikke plass til mer i Hof sentrum. Det er fullt, sentrum er for lite! Jeg tror vi skal være veldig fornøyd med det vi har skapt og det er utrolig bra at lokalsamfunnet støtter opp. Det viser at det går an, smiler Bjørn Vidar Sletten.