• STORTRIVES: Kajsa Sollien (17) stortrives som lærling hos Centrum Teksil, og oppfordrer andre til å velge 4S.
  • VANLIGE OPPGAVER: Den daglige driften av Centrum Tekstil handler om å holde butikken ryddig og fin.

Centrum Teksil har ikke hatt noen lærling før, og de angrer ikke på at de tok inn Kajsa høsten 2016. 

- Vi har hatt noen som har vært utplassert her, og vi merker stor forskjell mellom de som har blitt utplassert her i kort tid og Kajsa, sier May Helen Sollien, som tross etternavnet ikke er i nær slekt med Kajsa.

Kajsa er en lærerik og interessert lærling, hun er alltid blid og har alltid et smil på lur. Det var helt tilfeldig at Kajsa fikk lærlingplass hos Centrum Teksil. 

- Vi hadde ikke en gang tenkt på om vi skulle ha lærling eller ikke. Det var Kajsa selv som tok initiativet til å spørre om lærlingplass, sier Sollien. 

Nå oppfordrer May Helen Sollien andre bedrifter til å være positive til lærlinger helt ned i 16/17-årsalderen. Men hun erkjenner at ikke alle kanskje er like flinke.

- Jeg synes det er morsomt å jobbe hos Centrum Tekstil, spesielt da vi får inn nye varer og vi skal pakke ut varene, sier Kajsa. 

På jobb så møter Kajsa nye mennesker hele tiden, hun får nye erfaringer hver eneste dag hun jobber hos Centrum Teksil. Hun forteller at ikke alle oppgaver er like morsomme, men at sånn er arbeidslivet.

- Jeg har ikke jobbet her lenge nok til at jeg føler meg trygg på alle oppgavene jeg gjør, men hver eneste dag jeg er her blir oppgavene enklere og enklere, sier Kajsa. 

Mye av dagen går til å pakke opp nye varer, rydde i hyllene, stå i kassa og svare telefonen. Det er alltid mange på jobb hos Centrum Teksil, og det er sjeldent du tar turen innom butikken uten at du får hjelp.

 - Jeg har fått mye bra tilbakemeldinger fra kollegaer og kunder. En gang hjalp jeg en dame med å finne en bukse, og dagen etter kom hun tilbake for å gi meg en klem. Hun takket for fin service, smiler Kajsa.

May Helen forteller oss at det er spennende å ha en lærling utplassert. Kajsa er bare 17 år, men det er 

ingenting som tilsier at hun ikke kan gjøre en like god jobb som alle de andre ansatte. 

- Studiløpet jeg går heter 4S, det innebærer at jeg skal gå på skole i tre år, og være lærling siste året. Men i tillegg til de tre årene jeg går på skole, skal jeg være lærling en dag i uka 1. året og to dager i 2. og 3. året, sier Kajsa. 

May ser positivt på fremtiden, og hun tror Kajsa kommer til å få en fin utdanning. Hun legger også til at Centrum Teksil er kjempe fornøyd med Kajsa som lærling.

- Jeg stortrives og kan tenke meg å jobbe innen 

klesbransjen da jeg blir eldre, men jeg vil først reise litt rundt i verden sier Kajsa.