• SOLØRS ENESTE: Bokken på Braskereidfoss er den eneste rene puben i Solør, og har stadig ulike arrangement som trekker folk fra hele Solør og omegn.

Solørs eneste rene pub, Bokken på Braskereidfoss, arrangerer også i år ølfestival. Oppslutningen har vært bra tidligere år, og Jan Vidar Lonkemoen går for ny suksess.

- Det passer bra å arrangere en ølfestival knyttet oppimot oktoberfestene. Tidligere har vi hatt mange utenlandske øltyper, men i år blir det nesten bare norsk øl, sier Lonkemoen.

Han er én av eierne på Bokken, og forteller at de har tatt inn 10 ulike ølsorter til årets festival. Dette er mange ulike typer øl, og noe juleøl er også alt på plass.

- Dette handler om ølkultur, og når vi har ølsmaking fredag og lørdag kan folk lære mer om de ulike sortene og hva de passer til, sier Lonkemoen.

Trubadurer begge kvelder

Selve ølsmakingen starter klokka 20.00 begge dager, og de som er ølinteresserte bør komme tidlig for å bli med på dette. Etter ølsmakingen blir det fest ut i de sene timer.

- Begge kvelder er det trubadurer. Arild Nygaard kommer fredag, og Kjågen på lørdag. Dette er musikere som har vært på Bokken mange ganger, og det blir skikkelig oktoberfeststemning, sier Lonkemoen.

Han tror det blir rundt 100 besøkende hver kveld. Så mange er det ikke plass til inne, men med spikerteltet ute bør det gå fint likevel.

- Inne bør vi nok ikke være mer enn 70 til enhver tid, men av erfaring vet vi at mange liker å sitte ute. I spikerteltet er det lunt og fint selv om det er kaldt i lufta, sier Lonkemoen.