• SAMARBEID: Både elever og lærere samarbeider i forkant og under årets loppemarked.

Loppemarkedet ved Åsnes Opplæringssenter har blitt en god tradisjon, både for elevene og de mange besøkende. Én ting er pengene de samler inn til TV-aksjonen, men det er flere gode grunner til å støtte nettopp dette loppemarkedet. 

- Litt av formålet med loppemarkedet er at elevene skal lære seg norsk på en litt annen måte enn bare via læreboka. I arbeidet med loppemarkedet jobber elever og lærere sammen på en annen måte også, og vi ønsker også å bidra til TV-aksjonen i Åsnes. Noe som er «Verdens største dugnad» lærte jeg tidligere i dag! Vi håper jo det kommer mange på loppemarkedet vårt, elevene har jobbet hardt og gleder seg stort til 29. september, forteller Trygve Klingen. 

Serverer spennende retter fra mange land

I tillegg til alle loppene, vil det også være muligheter til å kjøpe seg eksotisk mat og også norsk mat under loppemarkedet. 

-  Ja, her har vi eget kjøkken og kjøkkengruppa har allerede jobbet i flere uker! Det blir mat både fra Thailand, syrisk mat, arabisk mat og noen norske varianter. Her blir det mange spennende retter fra mange land, sier Klingen. 

Det har allerede blitt levert inn store mengder med lopper, men det er fortsatt ikke for sent. 

-  Vi tar i mot lopper ut uke 38, det vil si ut fredag 21. september. Vi må ha tid til å sortere alt vi får inn også, smiler Klingen. 

Kjempepositivt at elevene bidrar

Leder for TV-aksjonskomitéen i Åsnes, Kristian Botten Pedersen, er glad for at Åsnes Opplæringssenter bidrar. 

- Ja, dette betyr veldig mye for oss! For det første så bidrar det med midler inn, så Åsnes kommune sitt bidra til TV-aksjonen og Kirkens Bymisjon blir så høyt som mulig.  Det er viktig både for å gi så mye midler som mulig, men det er også viktig for omdømmet til Åsnes kommune. Det andre er at det er kjempehyggelig at Åsnes Opplæringssenter og elevene tar et viktig samfunnsansvar, dette er en stor dugnad som hele Norge er en del av. Dette er kjempepositivt! sier en fornøyd Botten Pedersen. 

Det har kommet inn mange fine lopper og Botten Pedersen har vært rundt på bordene og sjekket. 

- Du skal ikke se bort i fra at jeg kommer til å stå tidlig på døra her 29. september! Jeg har sett meg ut et par ting allerede, her er det mange skjulte skatter, smiler Botten Pedersen. 

«Det er mange måter å være utenfor på. Fra å stå utenfor velferdsstatens rettigheter og mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv, familieliv eller lokalsamfunnenes sosiale fellesskap. Det er de gode møtene som kan stoppe det vonde utenforskapet. Det er dette TV-aksjonen for Kirkens Bymisjon handler om – å gå for flere åpne dører.» Kirkens Bymisjon