– BUA er et utrolig god tiltak fordi det får folk og barn ut i naturen og ut i aktivitet. Vi i Frivillighetssentralen skal jo gi noe tilbake til befolkningen, og det gjør vi i aller høyeste grad med en slik gave, sier styreleder Gunvald Bysveen.

I dag er sjekken på 50.000 kroner overrakt til BUA, gratisordningen som popper opp landet rundt og som gjør at særlig barn får mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. 

BUA-prosjektleder i Åsnes, Erik Aagaard smiler fra øre til øre.

– Jeg er veldig, veldig glad! Jeg ble både litt sjokka og utrolig glad for å få så mye penger. Det betyr utrolig mye. Nå kan vi kjøpe inn enda mer utstyr! Det var noe mangel på vintersportutstyr i fjor, særlig alpint, så nå skal vi kjøpe inn mer av det.

GJENBRUK får mange ringvirkninger

Det er overskuddet fra bruktbutikken til Frivillighetssentralen som gjør tilskuddet mulig, forteller Bysveen.

– Bruktbutikken går veldig bra og gjenbruk er ting i tiden. Vi ønsker å takke alle som gir mange fine ting til oss, som igjen fører til at vi kan gi fine ting tilbake til folket. Det blir på en måte en evig runddans, som også står i våre statutter.

Det var i starten av februar at BUA åpnet i Åsnes, og Aagaard forteller om godt besøk. Nå håper han enda flere vil benytte seg av det unike tilbudet.

– Kom! Kom! Det er bare å komme - det er til og med gratis. Vi har åpent hver tirsdag og torsdag fra klokka 16-18.