Engasjementet i rovdyrsaken er stor, og mandag kveld klokka 19.00 kommer Halvor Sveen til Åsnes for å snakke om rovdyrene.

- Etter at arrangementet ble opprettet på Facebook og iSolør.no skrev om det har jeg fått mye tilbakemeldinger. Jeg tror det kan bli ganske mye folk på ungdomsskolen mandag kveld, sier Hanne Finsrud, som er initiativtaker til foredraget med Sveen.

Sveen er sterkt kritisk til dagens forvaltning, og mener at ulvejakta burde vært startet for lengst. Til foredraget mandag 27. februar er det ikke invitert noen fra vernesida. Således legges det ikke opp til noen debatt.

238 kom i Søre Osen

I starten av februar holdt Halvor Sveen et tilsvarende foredrag i Søre Osen, og hele 238 møtte opp for å høre Sveen snakke om de fire store rovdyrene. Aldri før har grendehuset vært så fullsatt.

I tillegg til å snakke om de fire store rovdyra skal Sveen snakke om dagens ulvesituasjon, og også litt om løshundjakt. Finsrud mener møtet bør appellere til mange.

- Det er plass til et par hundre i kantina på Åsnes ungdomsskole, og interessen på Facebook er ganske stor. Jeg har fått mange bra tilbakemeldinger, og håper at mange kommer, sier Finsrud.

Inngang koster 100 kroner, og det blir kiosksalg. Mer informasjon rundt arrangementet finnes på Facebook.