Det er snart én måned siden Liverbirds Solør ble stiftet. En klubb for Liverpool-fansen i distriktet. Onsdag ble Facebook-gruppa til klubben opprettet, og mange har meldt seg inn.

- Vi er i ferd med å runde 200 medlemmer på Facebook i løpet av 13 timer, og det er stor interesse og gode tilbakemeldinger, sier Stian Lauten.

Han er én av styremedlemmene i klubben. Bakgrunnen for at de ville stifte klubben var at de ville skape en møteplass for fansen i Solør.

- Her skal folk kunne møtes og diskutere Liverpool og fotball. Vi skal skape et engasjement, og jeg føler at vi gjør det allerede, sier Lauten.

De har jobbet med forarbeidet til klubben i to år nå, og føler at de traff bra med lanseringstidspunktet.

Hårete mål

Medlemmene er godt i gang med å betale sin kontingenter, og til seriestart har Lauten et mål om 500 medlemmer i den lokale klubben.

- Ved serieslutt går vi for 1.000 betalende medlemmer. Det er et hårete mål, men jeg tror det skal la seg gjøre. Det er mange som følger Liverpool i Solør, sier Lauten.

Rekrutteringa vil hovedsaklig skje via Facebook, men klubben skal også ut blant folk i sommer.

- Stand skal vi ha på Sankthans på Kirkenær, SolørMart'n og Vålerdagene. Her treffer vi målgruppa vår som er Liverpool-fans i Solør, forteller Lauten.

Det jobbes også med å lage et eget klubblokale på Flisa. Her står det nå mellom tre alternativer, og klubben håper å få landet dette snart.

- Hvilket klubblokale vi lander på vil selvsagt bli offentliggjort i vår Facebook-gruppe. Klubblokalet blir mye mer enn en TV i et hjørne. Her skal det være en fin sosial ramme, sier Lauten.