Interessen rundt traktorpulling og traktorcross i Grue er stor. Til helga er det førstnevnte det handler om når Kirkenær Farmpower Weekend arrangeres på Nøkleberget travbane.

Så langt er rundt 85 påmeldt i de tre grenene det skal kjøres i. Faktisk er det nesten ikke mulig å ta i mot flere deltakere. Stadig flere får øynene opp for traktorpulling.

- Vi ligger på det vi klarer å ta i mot i store puljer,. Veldig oppsving har vi fått i gardenpulling som kanskje først og fremst er retta mot barn, men noen voksne er også med. Jeg tror vi nærmer oss 30 påmeldte i gardenpulling alene, sier Ole Mathias Rønaasen.

Nyhet i fjor 

Gardenpulling var et nytt tilbud i fjor, og at så mange kaster seg på i år synes gjengen i Traktorcross.no er veldig artig.

- Lørdag kjører vi storpulling med 7 ulike vektklasser fra 3,5 til 12 tonn. Dette deles så i klasser for sport og standard traktorer. Lørdag har vi 48 startende, og i tillegg kommer noen oppvisningspullere. Blant annet får vi besøk fra Trøndelag og Jæren, sier Rønaasen.

Søndag er det veteranpulling hvor de gamle traktora får prøvd seg. Bremsevogna som Traktorcross.no har kjøpt skal også brukes søndag.

Ny bane på Nøkleberget

På Nøkleberget har Traktorcross.no fått en fin arena å kjøre på, og det er bygd en arena i indre bane på travbanen. Tidligere er det kjørt traktorcross her, men nå er også bane for pulling frest opp.

- Det er laget jordvoller for publikum, og vi skal få satt ut noen hengere så det blir god oversikt for dem som kommer. Mye er nytt i år, og vi er spente på flyten. Men kapasitet til å ta i mot mange på Nøkleberget har vi, sier Rønaaasen.

Tiden på året for traktorpulling er også veldig ideell. Våronna er unnagjort, og Sankthans på Kirkenær arrangeres helga etter.

- Vi kjørte samme helg som Sankthans før, men etterhvert som vårt arrangement har blitt større hadde vi behov for en egen helg, sier Rønaasen.