Åsnes opplæringssenter er helt avhengig av at folk rydder i skap, loft og kjeller, slik at de kan samle inn lopper å selge på loppemarkedet. 

- Tidligere år har folk vært utrolig behjelpelig, og vi har fått inn masse lopper. Vi er helt avhengig av folk som ønsker å gi oss lopper. Det behøver ikke være noe fancy ting, men noe enkelt som klær, servise, leker. Det eneste kravet er at det skal være helt og rent, sier Hilde Holstad ved Åsnes opplæringssenter.

Det er noen ting opplæringssenteret ikke kan ta i mot, og det er elektriske apparater, bøker, DVD, data-spill og store møbler. 

- Vi tar i mot lopper fram til fredag 20. september. Vi har allerede fått inn masse fint, men vi har plass til enda flere lopper, sier Holstad.

Årets tv-aksjon

Åsnes opplæringssenter har i alle år gitt pengene som er blitt samlet inn ved loppemarkedet til tv-aksjonen. I år går pengene til CARE. CARE arbeider for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

- Vi har vært år støttet tv-aksjonen, og pengene vi har samlet inn har økt for hvert år. I fjor samlet vi inn litt over 35.000 kroner. I år håper vi å samle inn enda mer, sier Holstad. 

Selve loppemarkedet finner sted lørdag 28. september på gamle Østsiden skole. Holstad forteller at PR-gruppa ved opplæringssenteret syntes det er viktig å kunne hjelpe andre.