• FULL RULLE: På Sundenga i Hof ble det lørdag gjennomført 23 kamper av distriktets 2012-årgang. Full fart i mange timer! (Foto: Tore Huuse Øwre).
  • FULL RULLE: På Sundenga i Hof ble det lørdag gjennomført 23 kamper av distriktets 2012-årgang. Full fart i mange timer! (Foto: Tore Huuse Øwre).

Øwre roser initiativtagerne for påfunnet og mener dette er en god løsning, for både spillerne og foreldrene. 

- På lørdag ble det avviklet 23 fotballkamper på Sundenga! Årsaken til at det foregår på Sundenga, er jo at Hof er med i samarbeidet med Flisa AIL og Kjellmyra for de yngre. Vi har kjøpt inn 3-baner og de er nå plassert på Sundenga. Det har jo også vært Hoffer-dager i dag, så i dag har det vært folksomt i Hof. Det har vært mange fornøyde unger og også de voksne setter pris på denne løsningen. Selv om det har vært dårlig og kaldt vær i dag og mange er bløte til skinnet, ser jo foreldrene at ungene blomstrer og koser seg, smiler Tore Huuse Øwre. 

- Dette er oppskriften videre for de minste

Sportslig er det også en god løsning for de unge og ivrige fotballspillerne. 

- Treningsmessig er dette også helt gull, de får spilt flere kamper i løpet av dagen, ikke bare én kamp i uka. Normalt ville de måtte reise på kamp og spilt 2 x 15 minutter, og går hele kvelden for både unger og foreldre. Denne løsningen tror jeg er oppskriften videre, i alle fall for de minste, mener Øwre. 

Dommerne under lørdagens mange kamper, var samarbeidsklubbens egne spillere fra 2005-laget. 

- Jeg vil skryte av dommerne! Det er 4 dommere på plass, og det er gledelig å se hvordan de veilleder de unge spillerne. Fløyta brukes mest til å få kontakt, mer enn å dømme. Dommerne både trøster og viser omsorg, de er rett og slett kjempegode rollemodeller for de små. Dette har vært en svært, svært vellykket dag, sier en fornøyd leder i Flisa AIL, Tore Huuse Øwre.