• SER FRAMGANG: Trener Stein Johannesen ser stor framgang hos de unge Grue-spillerne.

K3-laget til Grue er i siget, og ønsker å fortsette oppturen i søndagens hjemmekamp i Gruehallen. Motstander er Lunner, som har startet sesongen veldig bra, med 3 seire og 1 tap. Grue har også startet bra, med to store seire og et knepent tap. 

- Lunner er et bra lag, jeg har møtt de i 2 sesonger med Elverum håndball. De er gode på hjemmebane og middels på bortebane. De har én spiller fra Bosnia, Lajla Džafić, som helt sikkert kunne spilt flere divisjoner høyere. Hvis vi ikke har kontroll på henne, så er det i utgangspunktet en vanskelig kamp. Vi må være gode i 6-0 forsvaret vårt, "frimerke" har jeg ikke brukt på 7 år, smiler trener Stein Johannesen.

"Frimerke" er IKKE spillerutvikling

- Vi driver med spillerutvikling av unge jenter, og "frimerke" er ikke spillerutvikling. På vårt nivå er det viktigere at vi har fokus på eget spill og taktikk, enn at vi legger opp spillet etter motstander. Det gjøres på høyere nivå, der spillerne har spisskompetanse som du MÅ ta hensyn til i kampplanen. Vi må løse utfordringene der og da på håndballbanen, og lykkes vi ikke med det, må vi bare trene mer, sier Johannesen. 

- Vi spiller i 3.divisjon, og hvis våre spillere er lojale og strukturerte til hvordan vi skal spille 6-0 forsvar, skal det være godt nok mot alle spillere på dette nivået. Det handler mer om å lykkes med de taktiske og tekniske disposisjoner, være strukturerte og lojale. Hvis vi er det, blir det en fin kamp mot Lunner på søndag, forteller Johannesen.

kommet godt i gang

Med 2 seire og 1 tap, er Grue-jentene godt i gang med sesongen:

- Tapet kom mot Furnes, som virker som et godt lag på dette nivået. Vi tapte vel med 4 mål, men kunne like gjerne vunnet. Vi hadde ikke fullt lag, og vi hadde klare svakheter i spillet i den kampen. Nå har vi fått trene enda litt mer og hadde litt mer tid til justeringer. Midtbacken vår, Ingrid Sveen, har et brudd i hånda, så hun er ikke klar før om et par-tre uker. Vi jobber videre med både håndball og andre ting, lagsutvikling har vi stor fokus på. Vi har mye å gå på, på alle områder. På søndag ønsker vi å vise fram god angrepshåndball, der vi scorer mye mål i etablert angrep, sier Johannesen. 

Grue - Lunner spilles altså søndag klokka 1600 i Gruehallen.

stor håndballhelg

Det er flere kamper både lørdag og søndag i Gruehallen:

- Med stor fremgang og utvikling blant jentene, så blir det spennende å se K3-jentene på hjemmebane igjen.  I tillegg har vi 2 andre kamper i hallen på søndag, J12 får besøk av Vaaler klokka 1100 og J14 møter Lunner klokka 1200. J16 spiller 2 kamper på lørdag i Gruehallen mot Gjøvik. Det vil si at i Gruehallen førstkommende helg blir det mye håndballmoro, så det er bare å møte opp, sier styreleder i Grue Håndball, Ragnhild Vangerud.