Grue og ordfører Wenche Huser Sund har jobbet knallhardt for å øke antall innbyggere, men i 1. kvartal i år er det altså en nedgang på 55. 

- Det er minus 55 i Grue i dette kvartalet og det er mye - det er altfor mye! Jeg skulle ønske at det hadde vært annerledes. Så hva skyldes det? Det dør flere enn det fødes, det er et minus. Og så har det flyttet noen inn til bygda, men i dette kvartalet har det flyttet mange ut av bygda. Dette må vi gjøre noe med. Vi må finne ut av hvorfor de flytter. Når det er sagt, så er det liten byggeaktivitet her nå - det er få hus til salgs. Når jeg ser til andre kommuner bygges det mer, vi må få opp tempo på det området. Vi må markedsføre tomtene våre så de blir solgt raskt og vi bør bygge flere eldreboliger sentralt både på Kirkenær og på Svullrya, forklarer Wenche Huser Sund.

- Største utfordring er fraflytting

Grue mangler kommunalsjef/leder som jobber direkte med fraflytting. 

- Det slik at i alle kommuner er det kommunalsjefer for helse og omsorg og for skole og oppvekst. I Grue sier vi at en av de største utfordringene vi har er fraflytting - det er liksom grunnfjellet i kommuneøkonomien - men vi har ingen kommunalsjef eller leder i kommunen som jobber direkte med dette. Jeg jobbet masse med dette det første 1,5 året - og da så vi at det hjalp. Derfor bør vi i Grue ha noen som jobber fast og strategisk med dette. Det viktige nå er å vise frem bygda vår - vi har jo alt - så her bør fremtiden være lys, sier Huser Sund. 

- I tillegg får jeg en god del tilbakemeldinger om at innflyttere har vanskelig for å komme inn i lokalmiljøet og bli kjent. Dette skal vi jobbe med! Møter du noen du ikke kjenner på butikken, ved postkassa eller i rosaløypa - slå av en prat og finn ut hvem det er - involver og inviter på en kaffe. Det er slik som gjør at enda flere trives hos oss. For vi er bygda som smiler! Vi må bare komme igang med det igjen, sier Wenche Huser Sund. 

Her er tallene for Solør-kommunene for 1. kvartal: 

Kommune:    Folkevekst: Fødselsoverskudd: Innvandring:  Folketall 31. mars:

Våler              7                  -11                          41                   3.687

Åsnes            -8                  -22                         15                   7.271

Grue             -55                 -9                          11                   4.685