Tørt vær over lang tid og lite nedbør gir meget stor skogbrannfare i kommunene våre, og det å gjøre opp ild i skog og mark er strengt forbudt.

Noen branner i Hedmark har det vært, og et mindre branntilløp var det på Finnskogen i helga. Så langt er Solør skånet for store skogbranner, men Rema 1000 på Flisa tar ingen sjanser og fjerner nå engangsgrillene fra butikken.

- Engangsgrillene blir varme, og det kan fort bli branner av å bruke dem nå. Det står på pakka at de er varme et visst antall timer, men i denne varmen kan det ganges med to, sier Tor Erik Nyen hos Rema 1000 Flisa.

Er varme veldig lenge

En kunde var innom i går og fortalte at grillen var varm i sju timer lenger enn angitt på pakningen. Nyen tør ikke tenke på hva som kan skje dersom noen fyrer opp en grill i skogen.

- Noen Rema-butikker har gjort dette før oss i Norge, og vi har frivillig valgt å ta grillene ut av vårt sortiment. Å tjene penger på salg av grill i denne sammenheng blir smålig. Vi vil helst ikke ha noen branner i skogen våre, og tar vårt ansvar ved å fjerne engangsgrillene fra butikkhyllene, sier Nyen.

Han oppfordrer andre kjøpmenn i regionen til å gjøre det samme. 

- Frem til den verste tørken har gitt seg, og vi har fått regn av betydning bør ingen selge engangsgriller nå, sier Nyen.