• SLIK SER DEN UT: Brosjyren som kom i postkassa inneholder kart over stolpene i Eidskog, Kongsvinger, Grue, Åsnes, Våler og Eidskog.

Flere av de seks kommunene som er med på stolpejakta i vårt distrikt har vært med i en årrekke, men stadig flere innbyggere og tilreisende får øynene opp for den populære aktiviteten. DNT Finnskogen og omegn koordinerer stolpejakta for Solør-kommunene, Eidskog, Kongsvinger og Elverum.

- Vi sørger for oppsett av felles brosjyre, papirarbeidet og økonomien. Det gjør at de lokale idrettslagene og orienteringsklubbene får mindre arbeid med stolpejakta. Men fortsatt er det mange som bidrar for å få dette til, sier Lena Sætaberget i DNT Finnskogen og omegn.

5. juni kom årets stolpejaktbrosjyre i posten, og den er da felles for alle seks kommunene. Det gjør det enklere å besøke stolper i nabokommunene enn tidligere. Opplegget bygger videre på suksessen i fjor.

- Over 175.000 besøk ble registrert på stolpene i fjor, og totalt var det over 5.000 personer som registrerte seg. Vi håper på enda større oppslutning i år, sier Sætaberget.

Til lands og til vanns

Selv om mye er likt fjorårets stolpejakt er det også noen nyheter. Blant annet kan du bruke kano eller kajakk og besøke stolper i Kynna-vassdraget i år.

- Det blir spennende å se hvor mange som deltar på denne stolpejakten. Det er veldig fint å padle i Kynna-vassdraget, og stolpene er satt ut langs vannet, sier Sætaberget.

Selv om de fleste stolpebesøkende nok kommer til fots også denne gangen, kan det gi en ny dimensjon for kano- og kajakkturismen der.

Fra 5 til over 90 år

Stolpejakt passer for alle, og Sætaberget lar seg imponere over aldersspennet som registrerer seg.

- Den yngste som deltok i fjor var 5 år, og den eldste var godt over 90 år. Det betyr at dette er en aktivitet som passer for alle. I brosjyren er det godt merket vanskelighetsgrad og andre praktiske opplysninger for å komme seg frem til de ulike stolpene, sier Sætaberget.

Hun håper at folk tar vare på brosjyren som kommer i posten nå. Om noen skulle rote bort den er det likevel håp.

- Vi har noen ekstra brosjyrer, men ikke veldig mange. Derfor er det fint om folk følger med så ikke brosjyra går i søpla, sier Sætaberget.