Torsby kommune skal spare 900.000 kroner i året på brannberedskap, og har varslet kutt i brannvesenet rett over grensen for oss. Det faller ikke i god jord hos de ansatte, som mener det ikke vil være mulig å gjøre jobben med færre på jobb.

Det har resultert i at samtlige 32 brannmenn tirsdag sa opp sine jobber i protest, skriver Värmlands folkblad.

Arne Nyberget og Stefan Persson fra Sysslebäck og Stöllets brannstasjoner leverte oppsigelsene fra samtlige 32 brannmenn på de to stasjonene til stasjonssjefen på redningstjenesten i Torsby tirsdag.

Uten grenseberedskap

Knut Harald Skolegården er seksjonsleder i Midt-Hedmark brann og redningsvesen på Flisa, og tror nesten ikke det han leser.

- Vi står altså helt uten brannberedskap på andre siden av grensa. Dersom det skulle oppstå en skogbrann eller annen stor hendelse i grensetraktene vil vi få stor utfordringer. Alt i dag har vi store problemer med å skaffe nok mannskaper til å håndtere skogbranner, sier Skolegården.

Tidligere har brannvesenet på begge sider av grensen samarbeidet ved branner nær grensen. Skolegården vet ikke hvordan dette vil løses i fremtiden, og i alle fall ikke dersom brannvesenet må rykke ut helt fra Torsby.

Dersom ikke Torsby kommune går tilbake på innsparingsvedtaket vil brannstasjonene i Stöllet og Sysslebäck stå uten beredskap fra 25. august. Det vil bety at brannvesenet trolig må rykke ut helt fra Torsby.

- Det gir naturlig nok en del lengre utrykningstid. Slik jeg forstår er alle de mindre brannstasjonene i Torsby rammet, og dette er ikke bra, sier Skolegården.