• UTSTILLING: Utstillingen kan sees i hele november i betjent eller «meråpent tid».
  • MALERIER: Å male gir en enorm glede, sier Anne Guntveit.

Anne Guntveit har vokst opp i Våler og har også tidligere stilt ut på «hjemmebane».

- Det er noe eget ved å stille ut i hjembygda. Med en oppvekst på «rekka» i Våler og et kreativt nabolag fikk jeg tidlig mulighet til å tegne, male og forme i leire, forteller Guntveit.

I 2004 ble disse gode minnene vekket til live igjen.

- Jeg arbeidet da i psykiatrien og fikk anledning til å være med å lede en kunst og uttrykksterapi-gruppe. Det å skulle arbeide på denne måten, innebar at jeg måtte jobbe med min selvkritiske holdning. I denne type gruppe er det ikke produktet, men prosessen som er viktig. Dette var min åpning mot maleriets gleder, sier Guntveit. 

- utvikler meg hver dag

- Å se på prosessen i stedet for produktet, ga meg frihet til å uttrykke og denne friheten har jeg tatt med meg videre inn i arbeidene mine. Jeg fortsatt å eksperimenterer mer på egenhånd og fikk etter hvert dele et rom på Atelier Fredheim i Lørenskog, hvor jeg i et male-fellesskap lærer nye ting og utvikler meg hver dag, fortsetter hun.

Det er sjelden Guntveit har bestemt seg for hva hun skal male. 

- Jeg har aldri skissert opp et motiv. Det er min egen stemning og følelser som styre fargevalg, form og flytåpningen er intuitiv. Etter hvert som jeg arbeider tar jeg vare på det uttrykket jeg liker og forkaster det jeg ikke liker. Jeg ser former og får assosiasjoner som jeg forsterker og som styrer bildet i en bestemt retning. Jeg jobber til jeg opplever at bildet formidler det jeg ønsker og at det oppleves godt å se på. Å male gir meg enorm glede, håper jeg lykke med å formidle et til deg, smiler Anne Guntveit.

Utstillingen kan altså sees i Galleri Bibliotek i hele november.