• BRUKES: Karen Syversætre er glad for at de gamle bygningene på gården kan brukes til noe nyttig. I dette bygget finner du utstillingen.

Det er ikke få ganger Karen Syversætre har invitert solungene hjem på gården for å se flott kunst. Lørdag er det åpning av ny utstilling, og Elena Ellingsen og Siw Marit Årnes var onsdag i full sving med å klargjøre utstillingen.

Elena Ellingsen født i april 1962 i Sovjetunionen, og flyttet til permanent opphold i Norge i 2005. Hun har siden 2012 hatt flere separatutstillinger i Norge, og har deltatt på flere kollektivutstillinger. På Syversætre gard stiller hun ut oljemalerier.

Elena bruker flere kunstteknikker som ble brukt av de gamle mestere. Lag på lag, påføring av transparent farge, for gradvis å skape bilder. Maleriene er unike i sin intensitet, og i bevegelse og farge.

- Det blir et slags 3D-format, og jeg bruker veldig kraftige farger. Temaet er ofte filosofi. Jeg har psykologutdannelse, og bruker denne spesielle teknikken. Det er ikke mange kunstnere som lager denne typen malerier, sier Ellingsen.

En tur hematt

Siw Marit Årnes kommer fra Åsnes, men bor nå på Hamar. Hun har tidligere jobbet i helsevesenet, og er relativt fersk innen kunsten. Hun har imidlertid alltid vært glad i å sy, og å skape ting gjennom håndarbeid.

- Jeg har aldri stilt ut i Solør før, men ser frem til denne turen hjemom. Jeg stiller ut tekstiler, lappeteknikk, vesker, duker, puter og liknende. Jeg har bilder som jeg lager av gjenbruk. Jeg bruker knuste glass, perler, steiner, smykker og liknende for å lage kunst av ting vi ellers ikke hadde brukt mer, sier Årnes.

Åpning av utstillingen finner sted lørdag 14. oktober klokka 13.00, og kunstnerne vil være tilstede under åpningen. Ellers er utstillingen åpen onsdag, lørdag og søndag frem til 22. oktober.

- De som ikke har mulighet til å komme i de ordinære åpningstidene kan ta kontakt. Så åpner vi dørene etter avtale, sier Karen Syversætre, som også kan by på gårdskafé den første åpningshelga.