Det har vært en lang vei for å bli sertifisert som CatMaster for både ATV og snøscooter. 

- I USA har de hatt denne utdannelsen i mange år, men i Norge er vi de 8 første som har gjennomgått sertifiseringen. Det er kun vi i Norge som har denne utdannelsen i tillegg til USA. Det har vært 8 prøver på snøscooter og 8 prøver på ATV, totalt 16 prøver vi måtte bestå. Det har tatt 2,5 år med gjennomføringen, med prøver på epost og egenstudier i forkant. Jeg har fullført dette på kveldstid, i tillegg til jobb på Håkon Camping, smiler Stig Ottesen. 

fikk diplomet på fabrikken i usa

Arctic Cat produserer både snøscootere og ATV, og Håkon Camping har levert flere og flere de årene de har vært forhandler. 

- Det er nok Arctic Cat vi leverer aller mest av. Når det gjelder snøscootere har vi «bare» Arctic Cat og de leverer vi mange av! I USA har de fleste som jobber med Arctic Cat sertifisering som CatMaster, men det er foreløpig ikke noe krav om å ha det i Norge i alle fall, sier Ottesen. 

Det synlige beviset på at utdanningen er gjennomført, ble utdelt på fabrikken i USA i forrige uke. 

- Jeg kom hjem på mandag etter ei uke i USA, da var vi i Minnesota og så på fabrikken de produserer Arctic Cat. Diplomene ble utdelt av sjefen i USA. Vi var på maskinfabrikken i Thief River Falls i Minnesota, og motorfabrikken i Minneapolis. Turen ble sponset av importøren i Norge og fabrikken. Det var en artig tur, smiler Ottesen. 

Formidabel vekst

For Jorunn Myrvold i Håkon Camping er det også viktig med en Arctic Cat sertifisert tekniker i bedriften. 

- Ja, dette er gull verdt for oss! Vi har vært forhandlere i 3-4 år nå og veksten har vært ganske formidabel siden oppstarten, sier Myrvold. 

Ottesen vurderer også å ta et fagbrev til i tillegg til det han allerede har som bilmekaniker. 

- Ja, du kan ta fagbrev som motorsykkelmekaniker. Jeg har allerede prøvetida, så er det egentlig «bare» å ta fagprøva. Det er under vurdering, sier CatMaster Stig Ottesen.