Det games blant ungdom over hele landet og over hele verden - med spill som Fortnite, Counter-Strike, League og Legends, Dota eller Apex Legends.

Og e-sport vokser voldsomt, hvor det spilles konkurransekamper i lag eller klaner mot andre over nettet.

Nå stifter Flisa Allianseidrettslag et eget e-sportlag - det første i Solør.

– Vi ønsker å få ungdommen ut av rommene sine, være mer sosiale innimellom slagene og få gaming under litt mer administrative vinger. Vi håper å få samlet en fin gjeng som har lyst til å spille sammen, sier Jan Martin Johnsen og Ole Borgen.

VIL HA MED FLERE JENTER

Allerede har 10 personer meldt interesse, og idrettslaget venter på mer utstyr som er bestilt før de rigger i stand til første offisielle trening som Flisa AIL E-Sport.

Det blir onsdag 2. oktober klokka 18:00 på Bjørkheim på Flisa. Da håper Johnsen og Borgen at enda flere blir med - særlig jentene.

– Per nå er vi 10 gutter, så vi håper å få med flere jenter. Og her kan absolutt alle være med! Ønsket vårt er å få med folk fra alle miljøer - det spiller ingen rolle om du er en fotballgutt, ei håndballjente eller aldri har game'a før, sier Johnsen.

– Og om du bare vil teste hvordan dette er, så er du også hjertelig velkommen på den første treninga, legger Borgen til.

fysisk trening og sosialt

Det er 12 års aldersgrense, og det rulleres mellom spilling, fysisk trening og sosialisering.

Johnsen og Borgen gleder seg allerede, som begge har lang erfaring med gaming.

– Ole og jeg har spilt stort sett hele livet. Jeg tror dette blir «gærartig»! Vi håper de som kommer synes det er like artig og vil være med videre.