Under vårfesten lørdag var Åsnes Arbeiderparti på plass utenfor Extra Flisa med stand. Utdeling av roser sto på programmet da, og onsdag 1. mai er de klare for å markere arbeidernes frihetsdag på Flisa.

- Vi starter dagen på vanlig vis med bekransning av bautaer, og starter på Skomakerhaugen på Kjellmyra klokka 09.00. Klokka 12.00 gå toget fra Rådhusplassen til Utsikten og tilbake via sykehjemmet. Det blir tradisjonell markering, sier John Oppi i LO.

Anne-Marte Kolbjørnshus er taler for dagen, og hun har 4. plass på Innlandet Arbeiderpartis fylkestingsliste. Klokka 16.00 har veterangruppa i Arbeiderpartiet sin tradisjonelle samling, og denne gangen på Sønsterud gård. Hit kommer Anita Ihle Steen som er leder i Innlandet Arbeiderparti for å tale.

- Dette er en viktig markering, og vi håper at mange blir med oss. Særlig i 1.-maitoget i Kaffegata. Det er litt trist at ikke flere vil gå i tog, men det må jo kalles oppslutning med de som står langs gata og ser på toget også. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med arrangementet, selv om vi helt klart kunne tenkt oss flere i toget, sier Oppi.

Grenberg med for første gang

I Grue blir det også tradisjonelt opplegg. Dagen starter med bekransning ved Domma bru. Dagen fortsetter med gudstjeneste, blomsternedleggelse, appeller og sosialt samvær i festsalen på rådhuset fra klokka 13.00.

- For min del er det første gang jeg markerer 1. mai på denne måten. Jeg har alltid vært bevisst på dagen, men ikke deltatt i arrangementet. Nå skal jeg være med å holde tale på dagen, sier Grenberg.

Han vet at folk markerer dagen på forskjellige måter, og har ikke noe i mot at folk bruker den i skog og mark som en fridag.

- Men jeg synes alle skal starte dagen med å få flagget opp i flaggstengene, smiler han.

I Våler starter dagen med bekransning av bauta i Våler sentrum klokka 09.30. Videre blir det besøk ved Våler Omsorgssenter og tale for dagen ved Vålertunet med May-Liss Sæterdalen klokka 12.30. Tommy Michaelsen sørger for underholdningen i Våler.