Vaaler har hittil i sesongen fremstått veldig solide og det klart beste defensive laget i femtedivisjon. Med ett mål baklengs i gjennomsnitt gjennom en lang sesong, er det kun målene som mangler for at de skal toppe avdelingen.

I onsdagens bortekamp mot Lunderseter løsnet det i andre omgang, og Vaaler med de lilla buksebeina ga seg ikke før det stod 0-6 på måltavla øst på skogen.

Fra avspark er det stillingskrig og det skapes ikke all verden av muligheter fra noen av lagene, men etter en halvtimes spill får Vaaler straffe etter at en Lunderseterspiller måtte ty til ulovlige midler for å stoppe et angrep. Den ellers så sikre Erik Burud brenner straffen.

Minutter senere gir Espen Sparby bortelaget ledelsen og et godt utgangspunkt inn mot pause.

Målfest i andre omgang

I andre omgang er det bare ett lag på banen, og ungguttene til Vaaler skulle få pynte på målstatistikken.

Etter ti minutter er en Lunderseterspiller uheldig og spiller ballen tilbake til Alexander Danielsen som dobler ledelsen.

Markus Jakobsen scorer lagets tredje mål etter et flott raid som ender i stang inn etter en times spill.

Her ifra og ut rakner hjemmelaget fullstendig og Vaaler gir seg ikke før det står 0-6 i protokollen etter at Alexander Danielsen scorer to til og får sitt hat-trick, samt at Sebastian Vålbekk får et mål som innbytter på overtid.

- En grei match av oss, men noe slurv er det. Vi kan score flere mål, men er fornøyd med å vinne denne tøffe bortekampen, sier en fornøyd Henning Myrer etter kamp.

Vaaler innehar fortsatt tredjeplassen bak Vinger og Fjelltun når de har en kamp igjen. Da møter de Fjelltung hjemme, og med seier i den vil de ende som nummer to i årets sesong. 

Vaaler: Henning Myrer - Arild Midtskogen, Bernt Hjelmervik, Christopher Danielsen, Lars Even Karlstad - Syver Eriksen, Erik Burud - Markus Jakobsen, Espen Sparby, Nicholai Bjørnebye - Alexander Danielsen