Statskog gir årlig ut en million kroner til store og små tiltak landet rundt som bygger friluftsliv og folkehelse. Aktivitetene får enten 10.000 eller 5.000 kroner i støtte, og er en del av Statskogs arbeid for å tilrettelegge for friluftsliv i Norge.

- Statskogmillionen synliggjør virkelig hvor mye frivillig arbeid som legges ned for å dyrke fram friluftsliv i norsk natur. Dessverre får vi ikke til å støtte alle, men med tildelinger hver vår og høst gir vi en håndsrekning til mange over tid, sier regionsjef for Statskog i Sør-Norge, Jan Helge Nordby.

Padlegruppen i Vaaler idrettsforening er nystartet våren 2017, og aktivitetene er under oppbygging. 15 kajakker er på plass til utlån til hele befolkningen. Tilhenger og klubbhus står på to-do-lista. Nå får klubben 10.000 kroner i støtte.

- Padledagen i sommer trakk 40 personer som prøvde kajakkpadling for første gang, og vi planlegger flere tilsvarende arrangement neste vår, heter det i søknaden fra idrettsforeningen.

- Sammen med andre skaper vi mer. Summene vi gir her er ikke veldig store, men kombinert med frivillig innsats i hele landet får vi mye ut av midlene, sier kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad.