• LOKALT: Selskapet skal ha base på Flisa, men det er ikke helt avklart hvor lokalene blir sier Erik Holtet.

Erik Holtet er i dag daglig leder i Socrates, som er et bemanningsselskap. Det skal han fortsatt være, men han blir også daglig leder i det nye selskapet Kompass Bygg AS som er etablert. 

- Dette er noe jeg har tenkt på over en periode, egentlig ett års tid. Grunnet sykdom ble det ikke aktuelt å sette i gang før nå, men nå starter vi for fullt. Kontoradresse blir på Flisa, men akkurat hvor er ikke helt bestemt foreløpig. Vi kommer til å jobbe i Solør, Kongsvinger, Elverum, ja egentlig i hele Innlandet, forteller Erik Holtet. 

trenger arbeidsfolk

Den nye bedriften vil da konkurrere med Våler Bygg og Solør Hus. 

- Vi ønsker at vi skal bli et supplement til de som allerede driver, vi ønsker ikke å ødelegge for noen. Vi mener vi har sett de siste årene, at det er rom for en aktør til. Det har vi sett via Socrates som jeg er daglig leder i, og vi mener det er rom for en aktør som oss i området, sier Holtet. 

Det nye selskapet trenger da selvsagt arbeidsfolk. 

- Ja, helt klart! Vi kommer til å gå ut i løpet av 2-3 uker og søke etter arbeidsfolk. Vi håper jo det finnes folk med god kompetanse som vil søke. Vi ønsker både lokale søkere og andre som kanskje vil flytte hjem. Ikke noe oppdrag vil være for lite for oss, men noen kan bli for store. Vi kommer nok ikke til å satse på de aller største oppdragene. Vi vil være en aktør for både det private markedet, kommunale og offentlige bygg. Det vil være alt i fra rehabilitering av bygg, til nybygg, men som sagt de aller største oppdragene vil vi nok være for små til, sier Holtet. 

- Prosessen er godt i gang

Firmaet ble registrert i slutten av juni og prosessen er i full gang videre. 

- Vi er nå i gang med å finne bankforbindelse, så er det ansettelseprosessen som kommer etter det. Vi kommer også til å være åpne for å ta i mot oppdrag allerede nå, for selv om vi pr. i dag ikke har alle papirer i orden på blant annet ansvarsrett - så har vi kontakt med en del konsulenter som kan hjelpe oss med det, forklarer Holtet. 

Erik Holtet er en mann med mange «jern i ilden».

- Dette kommer i tillegg til det jeg allerede driver med. Det har vært en tøff periode med sjukdom, men dette blir et supplement til alt annet. Hovedvekten vil fortsatt ligge i Socrates for min del, men jeg blir altså daglig leder for begge selskapene. De nyansatte får ta seg av resten i Kompass Bygg, smiler Holtet.