• SAMARBEIDER: Eva Molberg ser frem til å samarbeide med Ivar Bakke, og gleder seg til han åpner bakeri i Kjelleren.

Ivar The Cakemaker AS heter selskapet som starter bakerivirksomhet på Flisa 2. januar 2017. Bak står Ivar Bakke, og han skal dele lokaler med Mellem Gårdsmatutsalg ved rundkjøringa på Flisa.

- Her blir det tradisjonelle bakevarer med innslag av økologiske og kortreiste råvarer. I løpet av nyåret vil vi også være klare med konditorvarer, sier Ivar Bakke.

I dag jobber han som baker hos Evensens Bakeri & Conditori på Kirkenær, og er også inne på eiersiden her.

- Jeg skal fortsatt være inne på eiersiden hos Evensens Bakeri & Conditori, og håper vi kan dra nytte av hverandre i tiden fremover selv om jeg har sagt opp min stilling, sier Bakke.

Positivt samarbeid

Eva Molberg driver Mellem Gårdsmatutsalg, og er glad for at Ivar vil starte opp sin bakerivirksomhet her. Hun ser store samarbeidsmuligheter i årene som kommer.

- Det blir marsipankaker i kjent «Ivar The Cakemaker»-stil, men også andre tradisjonelle og moderne konditorvarer laget fra bunnen av. I løpet av 2017 vil det også bli holdt kurs i kakepynting, marsipanmodellering og brødbaking i bakeriet, sier Bakke.

Han håper mange kommer innom bakeriet når de åpner dørene på Flisa 2. januar i år.

Bakke begynner å få lang fartstid som baker i Norge, og bakte i 2009 Norges høyeste bryllupskake. I år fikk han sølv i Nordic Bakery Cup.