For å øke interessen blant fiske inviterer lokallag i Norges Jeger- og Fiskerforbund over hele landet til Fiskesommer. I Åsnes er det på Myrmoen det skal fiskes, og samlingsplassen er ved badeplassen.

- Dette er en gratis fiskedag for alle. I tillegg til fiske vil det også bli natursti, luftgeværskyting også videre. Grillen holdes varm, så det er bare å ta med seg grillmat til en flott familiedag ved Flisa-elva, sier Tove Lisbeth Finstad.

Hun er leder i Åsnes Jeger- og Fiskerforening, og tror denne aktivitetsdagen bidrar til økt interesse for fiske blant de yngste. Veiledning i hvordan få fisken til å bite på kroken gis fra foreningens erfarne fiskere.

Låner ut nødvendig utstyr

- Deltakerne trenger ikke å melde seg på. Det er bare å møte opp, og vi låner ut fiskeutstyr. De som vil ha med eget fiskeutstyr kan selvsagt gjøre det, sier Finstad.

Fiskesommer på Myrmoen er et av 150 arrangementer lokalforeninger i Norges Jeger- og Fiskerforbund står for i hele landet i løpet av sommeren. De fleste fiskesommeraktivitetene er lagt på steder hvor det er stor sannsynlighet for å få fisk.

- Derfor får veldig mange barn sin første fisk på disse arrangementene. Alle barna som kommer får også flotte premier, og det vil bli trukket ut gratis fiskestenger blant deltakerne. Målet er å gi de frammøtte en flott fiskeopplevelse ved vannkanten, sier Finstad.

Arrangementet starter klokka 12.00 på lørdag, og varer til klokka 15.00.