For arrangørene er det litt frustrerende at det fortsatt går sport i å snike seg inn på Gruetunet. Det var rundt 1.200 som betalte seg inn under festen i fjor, men 

Tommy Michaelsen er ikke i tvil om at det var ytterligere 300 personer til inne. Salg av alkohol gjenspeiler det.

- I fjor gikk de tomme i baren klokka 01.30. Året før rundt midnatt. To år på rad har vi blitt tatt på senga i antall besøkende. Denne gangen SKAL vi ha nok drikkevarer til festen er ferdig, sier Michaelsen.

Tatt tom bar og sniking i betrakntning er det ingen tvil om at Sankthans-festene på Gruetunet har kommet for å bli. Folk kommer hjem til Sankthans, og festen med Picazzo er selve starten på sommerferien for mange.

- I år har vi valgt å utvide litt. Derfor blir det show også fra amfiscena. Her skal Hedersmenn spille opp mens vi har pause. Jan Cato Haugaløkken fra Namnå er vokalist i bandet, og det blir god gammeldags tunetstemning når festen nå skal flyttes mellom dansesalen og amfiet, sier Michaelsen.

Hedersmenn byr på countryrock på norsk, og de lover å lage topp stemning i amfiet denne lørdagen.

Picazzo sin nye liveplate «Hvis morgendagen aldri kommer» slippes under dansefestivalen i Seljord 8.juli, men bandet har likevel med seg CD-en i bagen til Gruetunet.

- Vi kjører en prelansering her hjemme på Gruetunet. Det er kanskje ikke her vi selger mest plater, men føler likevel det er riktig å gjøre det. Vi må jo ha med nye plater her hjemme, smiler Michaelsen.