Det har blitt en fin tradisjon for Åsnes Hornmusikk å arrangere sommerkonsert før korpset tar en liten sommerferie. I år er det også musikkorpsenes år, og det blir markert over hele landet. Åsnes Hornmusikk er selvsagt med på det.

- Norges Musikkorps Forbund er i år 100 år, og denne konserten blir en del av den markeringen. Dette blir markert med konserter over hele landet, sier Odd Toverud, som har spilt i korpset i en mannsalder.

Jon Arne Borg Engø er leder i Åsnes Hornmusikk, og er glad for at både Roar Engelberg og Åsnes Barne- og Ungdomskorps medvirker på årets sommerkonsert.

- Vi ønsker å inkludere barne- og ungdomskorpset. Det vil gi de litt utfordringer mot sommeren, og samtidig får vi tatt med Roar på en liten oppvisning. Her får vi vist hvor trivelig panfløytemusikk kan være sammen med korpsmusikk, sier Borg Engø.

Bra for rekrutteringen

Ole Johan Kokkin spiller i begge korpsene, og tror samarbeidet mellom dem er veldig bra for rekrutteringen. 

- Det blir en litt annen opplevelse for de yngste i korpset. Dette kan bidra til at flere tar steget over fra barnekorpset til hornmusikken på sikt, og det er bra. Dette gir oss noe å vokse på, sier han.

Toverud synes det er artig med Roar Engelberg som har flyttet til bygda, og er glad for å kunne løfte frem han på en slik konsert.

- Roar har flyttet til bygda, og det er fint å kunne markedsføre han litt. Vi har spilt konsert med Roar tidligere, men det var på 1990-tallet, sier Toverud.

Sommerkonserten holdes i Rådhuskinoen Kulturhus lørdag 16. juni klokka 17.00, og billetter selges i døra.