Spelloppmaker med røtter i Solør og Elverum spiller på SolørMart'n for 3. gang i år. De to foregående årene har de spilt lørdag kveld, og flere tusen har tatt turen for å få med seg bandet. Denne gangen spiller de torsdag klokka 19.30 før selveste Hellbillies entrer scenen.

- Hellbillies er et band vi alltid har likt og sett opp til, så det er veldig morsomt å få denne muligheten. Dette er kanskje den artigste konserten vi kan gjøre i løpet av året, sier Henrik Berg Enger, som er vokalist i bandet.

Spelloppmaker har nesten blitt spilt to millioner ganger på Spotify, og har fått spilletid både hos NRK P1 og flere lokale radiostasjoner i Norge. Fra anmelderne har det tikket inn mange gode kritikker på deres låter.

- Musikalsk og arrangementsmessig imponerer denne gjengen i en sjanger det har vært trangt om beitet. Nå kjører de forbi hovedfeltet, og legger seg på hjul med nettopp Hellbillies. Og Solør-dialekta er vel så sjarmerende som Hallingdøl, skriver Jon Arnesen i Musikkopplevelsen.

Med det skulle lista være lagt for en heidundrande kveld på Flisa med Spelloppmaker og Hellbillies. Berg Enger er også glad for at det er mulighet for de under 18 år til å se konserten.

- Vi har mange følgere som er under 18 år, og de slipper ofte ikke inn på festene hvor vi spiller. Under denne konserten på Flisa er det åpent for alle, og det gir folk under 18 år en sjelden mulighet til å høre oss live, sier Berg Enger.

Etter spillejobben på SolørMart'n går ferden videre til Kongsfesten, Engerdalsdagene og Trestokkfestivalen for Spelloppmaker.

Spelloppmaker består av Sindre Kløften, Krister Skadsdammen, Henrik Berg Enger, Oliver Bråten, Vidar Karlsen Kolbu og Mats Raknerud.