For de som ikke kjenner den nye kulturskole-læreren, har han en allsidig musikkbakgrunn og er lokal.

- Jeg er jo født og oppvokst på Sønsterud. Nå har jeg flyttet tilbake for å komme litt unna byen, og skal jobbe med musikk her hjemme. Nå har jeg vært så heldig at jeg har fått jobb på kulturskolen og det gleder jeg meg til, forteller Møller Christiansen.

Med sin bakgrunn fra flere band, er det naturlig hvilke områder Uno skal lære bort på kulturskolen.

-  Det blir band, bassgitar og el-gitar som blir mine områder. Vi skal prøve å få til litt mer samspill framover, og involvere det som kan involveres i det å spille i band, forklarer Møller Christiansen.

De fleste i både vårt distrikt, og ellers i landet, kjenner godt til bandet Team Me, som var basert i Elverum.

- Jeg har spilt i flere band, og jobbet som profesjonell musiker i 6-7 år. Med Team Me spilte vi rundt omkring i hele verden, det eneste stedet vi ikke var, var vel i Afrika. Vi ga ut flere plater og var så heldige at vi vant en Spellemannspris. Jeg har også vært med i andre band, og har stort sett bare drevet med musikk de siste årene, sier Møller Christiansen.

premiere på musikal

Kulturskolen i Åsnes har mange tilbud, ikke bare det Møller Christiansen skal undervise i.

- Vi har veldig mye forskjellig, vi har egen lærer for piano, trekkspill og trommer. Vi har både messing- og treblåser, sang og teater. Teatergruppa skal ha en oppsetning til uka, da blir det premiere på musikalen «Smil» torsdag 8. juni på Rådhuskinoen, forteller Møller Christiansen. 

Uno Møller Christiansen har allerede vært litt vikar på kulturskolen, både i Våler og Åsnes. 

- Jeg synes det er utrolig morsomt å møte unger som har veldig lyst til å spille. De har kanskje ikke helt funnet ut hvilket instrument de vil spille, men de har så lyst til å drive med musikk. Da er det moro for meg å kunne veilede de videre på et eller annet instrument, eller bare fortsette med det kreative, som er musikk, sier Møller Christiansen. 

Ettersom Kulturskolen i Åsnes ikke har noe eget hus, blir det litt forskjellige oppmøtesteder. 

- Mine timer blir stort sett på Ungdomshuset fra høsten av, men det kan også bli på SFO på skoler. Vi har ordnet et eget band-rom på Ungdomshuset, så det skal bli bra, smiler Møller Christiansen. 

Søknadsfristen gikk egentlig ut 1. juni, men det er fortsatt muligheter for etternølere.

- De som søkte før fristen gikk ut, blir prioritert. Men det er bare å søke gjennom sommeren og høsten, så får vi se hva som er igjen av plasser. Og blir det en ledig plass, så ordner det seg, sier Uno Møller Christiansen.