I oktober i fjor fikk Cato Risbergseter konsesjon fra fylkesmannen til å gjenåpne bilopphuggeriet ved Hukusjøen. Han har etablert Risbergseter Bil-Demontering AS, og mars er en travel måned i bransjen.

- 20. mars er en dato det er viktig å huske. Dersom du har en bil du skal vrake bør du få gjort det før denne datoen. Da slipper du nemlig å betale årsavgift for 2017, sier Risbergseter.

I tillegg til å spare noen tusenlapper på årsavgift er det også 3.000 kroner i vrakpant som kan innkasseres av bileier. 

Kjøpte boet fra Doffen

Risbergseter Bil-Demontering AS kjøpte boet fra Doffens Bildemontering AS, og det er ryddet opp en del de siste årene på det gamle bilopphuggeriet som har vært i drift helt siden 1970-tallet.

- Nå har vi rundt 425 delebiler igjen her. Det er kjørt bort 215 til vrak, og ryddet opp en del. Men ryddingen den kommer vi til å fortsette med nå utover våren også, sier Risbergseter.

I dag driver han bilopphuggeriet alene, men målet på sikt er å få med seg flere. Som egen bedriftseier er han innstilt på at det blir lange dager i starten.

- Jeg har trua på det å lage sin egen arbeidsplass. Det gir mange fordeler å drive for seg selv, men klart det kan bli lange dager også, sier Risbergseter.

Risbergseter Bil-Demontering AS ved Hukusjøen er det eneste bilopphuggeriet mellom Elverum og Kongsvinger. Risbergseter er behjelpelig med å hente biler som ikke er kjørbare på offentlig veg for å nå fristen 20. mars.