• GODT UTVALG: Her er utvalget av sommerles-bøkene i Grue.

Årets sommerles-kampanje starter 1. juni og i år er alle de tre Solør-bibliotekene med. På biblioteket kan de spille spill, lese sommerleshistorien, svare på spørsmål og finne kodeord. Barna går opp i level etter hvor mye de leser, ved level 10, 20 og 30 kan de komme på biblioteket og hente seg premier.

- For Grue bibliotek er dette tredje året vi er med. Tidligere år har det vært med rundt 50 elever på sommerles. I år besøkte jeg alle trinn for å fortelle om sommerles. Dette har gitt resultater, etter bare tre uker er det 90 Grue-unger som har meldt seg på kampanjen, sier Kaja Svaan.

Sommerleshistorien er en fortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve, ett nytt kapittel hver uke gjennom sommeren. I år handler historien om Astrid og Asbjørn som reiser ut i verdensrommet.

- Kampanjen skal få barna til å lese i sommerferie. Dette er for at barna ikke skal komme ut av det i løpet av sommerferie, og at det skal bli lettere å starte på skolen til høsten, sier Svaan.

Sommerles slutter 31. august, og Svaan kan fortelle at det blir invitert til en Sommerles-fest. Her blir det is og en overraskelse. 

- Vi har også en utfordring for de voksne, sommerensleseutfordring for voksne. Her kan de ta bilde av boka de leser, og legge ut på Facebook eller Instagram, og bruke emneknaggen #gruebiblotekleser2018