• BAR I POTETKJELLEREN: I denne kjelleren vil det være mulig å få kjøpt seg noe å drikke.

Knut Arne Gjems er litt over snittet ivrig på at Solør skal få positive opplevelser og byr denne gang på konsert hjemme på gården i Gjesåsen:

- Det var egentlig bare tilfeldigheter at dette ble noe av, men det startet med at Erik Lukashaugen, som er søskenbarn med min samboer Hanne Mette, var på besøk. Han og bandet "Arbeidslaget" skulle spille inn CD og syntes området rundt huset vårt egnet seg perfekt til en sommerkonsert. Og slik ble det, smiler Gjems.

Det er ingen påmelding, man må ta med grillmat og alkoholfritt drikke - i tillegg til noe å sitte på. Skjenkebevilling har han ordnet med via det lokale idrettslaget:

- Kjellmyra hadde igjen varer etter Solør Martn, så de har ordnet med skjenkebevilling og skal selge alkohol i et avgrenset område med 18 års grense. Alle inntekter av dette går til Kjellmyra. Vi har en gammel potetkjeller under huset, der har jeg ordnet med utvendig inngang og det vil bli baren, forteller Gjems.

samles til hyggelig lag

Knut Arne var en av ildsjelene bak "Helt ville dager" på Skansen tidligere år, og vil gjerne skape flere gode opplevelser:

- Jeg synes det er viktig at vi kan samles til hyggelig lag, folk kan møtes og ha det trivelig sammen her i Gjesåsen. Da denne muligheten dukket opp, så var det et enkelt valg. Erik har foreldre fra Grue Finnskog og vestsida på Kirkenær, så dette blir lokal underholdning. Annar By kommer fra Elverum og vil også bidra til god stemning. I tillegg kan det bli mer musikk utover kvelden, folk får komme og se, forteller Gjems.

Hvor mange som kommer, er Gjems usikker på - men det blir konsert uansett vær:

- Konsert blir det uansett, men det er jo klart det er væravhengig hvor mange som faktisk kommer. Vi har uansett ordnet med telt i tilfelle dårlig vær. Dette blir ordentlig moro, koselig å ha det hjemme hos oss - det er viktig å skape positive opplevelser og samhold i Solør.

- Konserten koster 250 kroner for de over 16 år, og alle må ta med seg kontanter, sier konsertarrangør Knut Arne Gjems.