• MANGE MED: Under årets kurs var det 90 deltakere med, og 30 instruktører. (Foto: Frode Gilen).
  • VIKTIG: Forsikringsbransjen setter stor pris på kursene som arrangeres i regi av Senior MC Førerutvikling på Vålerbanen. (Foto: Frode Gilen).

Senior MC Norge er én av landets største motorsykkelklubber, og Senior MC Førerutvikling er en underavdeling som arrangerer kurs for medlemmer fra hele landet.

Karl Martin Husebæk fra Flisa har vært med i Senior MC Førerutvikling i ni år, og de siste seks som kursleder. Han synes det er stor stas at folk kommer fra hele landet for å være med på kurs i Solør.

- Kursene er forsikringsgodkjente, og vi har fått forsikringsbransjen med på laget for å utvikle ferdighetene hos MC-førere. Det gir tryggere veger for oss og andre trafikanter, sier Husebæk.

De siste årene har det vært kurs på Vålerbanen Sankthanshelgen, og over to dager går deltakerne gjennom en del tekniske øvelser.

- For eksempel nødbrems og unnamanøver. I tillegg er det mange runder på banen med trening av svingteknikk og blikkbruk, sier Husebæk.

Fra store deler av landet

Sankthanshelga i år var det 90 deltakere med, og disse kom fra store deler av landet.

- Fra Bergen alene kom det 25 deltakere, og det er morsomt å trekke folk til Solør på dette, sier Husebæk.

Alt fokus ligger på at deltagerne, uavhengig av ferdighetsnivå skal få ta et eller flere skritt i riktig retning og utvikle sine ferdigheter og bli bedre og tryggere som MC-fører.

- Om Mjøsa rundt er vårens vakreste eventyr for MC-folket er Sankthans på Vålerbanen med Senior MC Førerutvikling kanskje sommerens viktigste eventyr for MC-folket, smiler Husebæk.