Øvelsene felling, sverdsnu med kjedebytte, under-/overkapp og presisjonskapp har så langt blitt gjennomført under Motorsag-VM på Lillehammer. De norske utøverne har prestert godt, og så langt hentet 4 medaljer.

I øvelsen sverdsnu med kjedebytte på lørdag, sto to norske deltakere på pallen under kveldens premieutdeling. På 3.plass kom Kristoffer Lund (23) fra Folldal i Hedmark, med tiden 8,77 sekunder. Til tross for høye forventninger hadde Lund god kontroll på nervene under øvelsen.

Beholdt verdensrekorden

På pallen fikk Lund følge av Ole-Harald Løvenskiold Kveseth (28) fra Kirkenær i Grue. Han er regjerende verdensrekordholder i øvelsen.

- Det fløt ganske greit, selv om jeg kjente på litt småskjelving underveis. Selv om det ikke ble ny rekord, så er jeg fornøyd likevel. Tida ble 8,48, men poengene jeg får med meg er det viktigste, forklarte Kveseth etter endt øvelse. 

Søndag var det øvelsene stafett og kviste-finale under mesterskapet i Håkons Hall. Kvisteøvelsen avgjorde hvem som kunne stikke av med de gjeve sammenlagtseierne individuelt og for lag, og dermed hvem som kan kalle seg verdensmester i motorsag.

Etter de innledende øvelsene hadde Norge fantastiske gullsjanser, da de samlede poengsummene gjorde at det norske laget sammenlagt ledet hele konkurransen. Også individuelt fant vi Norge på toppen i elite-klassen, der Ole Harald Løvenskiold Kveseth ledet med knappe 2 poeng for italienske Karl Ennemoser før søndagens øvelser. 

litt blandede følelser

- Det var artig hele helga, dette var noe vi hadde gledet oss til lenge! Det blir litt blandede følelser da gullet glipper så vidt det er. Jeg endte på 1.675 poeng og Marco Trabert fra Tyskland som vant, fikk 1.678 poeng. Det er snakk om en millimeter eller et halvt sekund, så marginen var liten, forteller Løvenskiold Kveseth. 

- Jeg har gjort 5 gode øvelser og gjort det jeg skal i alle øvelser, så det er egentlig bare snakk om «stang inn», eller «stang ut». Trabert som vant, slo meg i 4 av 5 øvelser, så det er ingen ufortjent seier, sier Løvenskiold Kveseth. 

Det går med mange treningstimer for «sølvgutten» fra Grue. 

- Den siste tiden før mesterskapet, blir det mange timer. Hvor mange timer har jeg ingen eksakt oversikt over, men det blir jo trening hver dag. Men nå blir det nok pause en stund framover, før jeg begynner på igjen til neste mesterskap. Det frister med «revansje» og det er mesterskap hvert 2. år, så jeg prøver igjen da, smiler Løvenskiold Kveseth. 

Det var gullet som var målet. 

- Jeg blir nok mer fornøyd etter hvert, det er tross alt ikke så lett å ta gull. Det er bare tre medaljer til 80 som starter. Så det er ikke så verst å ta sølv! avslutter Ole Harald Løvenskiold Kveseth. 

I lagøvelsen ble Norge nr. 16 til slutt.