Lina Carlsson beskriver opera som rått og ekte. Solungoperaen opplever at folk som i utgangspunktet ikke likte sjangeren får en oppvekker på deres konserter. 

- Vi pakker det inn slik at vi får kontakt med publikum. Vi har opplevd at folk kommer til oss og sier at det traff dem rett i hjertet, forteller Carlsson. 

- Trenger Solør opera? 

- Det er et godt spørsmål. Opera er høyst folkelig og et hardtslående medium med potensiale til å påvirke dypt, særlig når det gjelder sine egne følelser. Foruten å gi vakker musikk kan vi hjelpe publikum med komme i kontakt med sine egne følelser, svarer hun. 

FORMIDLER FØLELSER

- Opera et et sterkt uttrykk. Noen liker det, andre ikke. Men det handler ikke om en ovenfra og ned-holdning, eller at det kun er for fiffen. Vi formidler historier som omhandler vrede, glede, sorg, harm - ja, alle sider ved det å være et menneske. 

Solungoperaen har visstnok sunget på solung, men synger oftest på andre språk enn norsk. Utfordringen blir å få publikum til å forstå historien de formidler. 

- Vi er nødt til å gjøre det tydelig; gi en introduksjon som setter en stemning, sier Carlsson. 

- Selvsagt kan opera være overveldende, det er store følelser uttrykt i sang. Men får du det i et mindre format blir det mer intimt, sier hun. 

JULEKONSERT 

Konserten fredag 21.desember vil inneholde både kjente og kjære julesanger kombinert med klassisk musikk. Foruten Solungoperaens medlemmer, er medvirkende også konferansier Øyvind Roos på trekkspill, og pianist Berit Billingsø. 

- Ja, dette er mer enn julekonsert. Man kan komme som nybegynner. Dette er en konsert for alle og enhver, smiler operasangerinnen.