Allerede tirsdag hadde russelåta «Supernova 2016» et solid forsprang i konkurransen om å bli Årets Russelåt. Konkurransen ble avsluttet ved midnatt torsdag, og det var nettopp «Supernova 2016» som vant konkurransen.

Bak står Even Mellum Jondahl, Tony Skjevik fra Dulpetorpet og Victoria Vinje fra Våler. Låta er laget på oppdrag for en russegjeng i Bodø.

- Det er helt utrolig kult! Det er nesten så jeg ikke tror det. I vinter hadde jeg aldri sett for meg at andre enn russejentene kom til å høre på låta, så bare at den har nådd ut til så mange er kjempegøy, sier Victoria Vinje.

Spilles på radio

Låta er listet på Radio 3 i Bodø, og spilles også på de lokal radiokanalene her hjemme i Hedmark.

- Avisene har skrevet om låta, og til og med dagbladet, sier Vinje.

Premien er på 20.000 kroner, og pengene skal definitivt ikke brukes på fjas.

- Det fineste med seieren er at jentene gir pengene til Kreftforeningen og at musikken min kan brukes til å hjelpe andre, sier Vinje.

Helga Strandå Kristiansen, Dina Dundas, Maria Vinje Pedersen, Lotte Brekke Hemminghytt, Malin Østensen, Helene Seljeås, Iselin Wikberg Jakobsen, Martine Berg, Marie Hanssen, Anne-Julie Dundas, June Celia Pedersen, Anette Brendeford og Maria Høyvik er Supernova 2016. De setter stor pris på hjelpen de har fått fra Solør med å lage låta.