• PÅ NÆRT HOLD: De to solungene har fått med seg den norske medaljefangsten på nært hold under OL.

Etter noen hektiske dager med OL i Pyeongchang er Andreas og Victoria Trongaard fra Flisa nå på veg hjem igjen. De har fulgt de olympiske leker på nært holdt i Sør-Korea, og er som de fleste andre nordmenn svært fornøyd med medaljefangsten.

- Det har gått over all forventning og har vært gærmoro, sier Victoria.

OL i Pyeongchang er hennes 3. Vinter-OL. Pappa Andreas har vært på fire Vinter-OL før dette. Sammen trives de på tur, og det å heie frem de norske utøverne kloden rundt har blitt deres ferietradisjon.

- Stemninga på stadion er helt spesiell. Langrenn og skiskyting er ekstra morsomt, og det å være tilstede da gullene hentes er virkelig moro, sier Victoria.

Hun synes det har vært lite nordmenn å se i Sør-Korea, men de to har forsøkt å oppsøke kubjeller og andre norske flagg. Victoria anslår at de kanskje bare har sett 20 til 40 nordmenn som publikum under deres opphold.

Første gang i Sør-Korea

Victoria har aldri vært i Sør-Korea før, men liker seg godt i landet.

- Det er veldig ryddig og rent her. Engelskkunnskapene kunne kanskje vært bedre til folk her nede, men de er veldig hyggelige og høflige, smiler Victoria.

De to dro til Sør-Korea 19. februar, og reisen ned tok omlag 15 timer med én mellomlanding. Hjem tar turen fem timer lenger, og det blir to mellomlandinger. Det skremmer ikke de to fra å planlegge nye turer.

- Vi har snakket litt om OL i Beijing i 2022, og kommer nok til å reise dit, smiler Victoria.