Det er flere solunger involvert i årets nedrykksstrid i OBOS-ligaen. Én er på banen, mens de to andre har viktige roller i hver sin klubb.

Jonas Enkerud har hatt en veldig god sesong for sitt Elverum, og er toppscorer for klubben med 7 scoringer i serien. På søndag scoret han det «livsviktige» målet som gjorde at Elverum slo Start på bortebane, og har for første gang nå skjebnen i egne hender.

Søndag møter Elverum formsterke Mjøndalen, som allerede er klare for kvalifisering om opprykk til Eliteserien. Mjøndalen ligger på 4. plass, men kan med seier og litt «hjelp» klatre på tabellen. Det betyr både større premiepenger for plassering, men kanskje vel så viktig er hvilken motstander de skal møte i kvalifiseringen. 

far og sønn i hver sin klubb i sesongavslutningen

Mjøndalen har en med solung-aner på benken, Bjarne Ingebretsen, er nemlig assistent-trener i klubben og er sønn av Bjørn Petter Ingebretsen. Bjarne måtte legge opp som spiller grunnet skader, men har blant annet spilt for Kongsvinger og Nybergsund, i tillegg til Mjøndalen og han har også Tippeliga-erfaring fra Lyn.

Bjørn Petter Ingebretsen som er fra Hof Åsa, har vært både hovedtrener og assistent-trener i Strømsgodset, men måtte gi seg som hovedtrener grunnet sjukdom. Han er fortsatt tilknyttet Strømsgodset, med individuell oppfølging og som speider. Han blir nå «lånt ut» til Fredrikstad og skal gjøre det han kan, for at Fredrikstad skal vinne den siste kampen og kanskje få hjelp av sønnen - til at Mjøndalen slår Elverum. OG med det ta tilbake kvalifiseringsplassen!

Det blir en utrolig spennende avslutning på sesongen, og for Enkerud med bakgrunn fra Kjellmyra og Flisa, står det om retten til å spille kvalifisering om å beholde plassen i OBOS neste år. 

Dette er kampene som vil avgjøre hvilket lag som skal spille kvalifisering:

Elverum - Mjøndalen

Fredrikstad - Sandnes Ulf

Begge kampene spilles søndag 5. november klokka 13.00.

enkerud kan avgjøre selv

Elverum og Enkerud har skjebnen i egne hender, vinner de mot Mjøndalen - så spiller det ingen rolle hva Bjørn Petter Ingebretsen får til i Fredrikstad. Det er uansett mange lokale poeng i avslutningsrunden i årets OBOS-liga!

Bjørn Petter Ingebretsen, eller bare BP som han kalles, sa dette til Strømsgodsets hjemmeside etter at det ble klart at han skal på utlån til Fredrikstad:

- Det er en stor og spennende utfordring, og en veldig spesiell situasjon. I verste fall leder vi laget i bare én kamp, men forhåpentligvis blir det tre. Vi kommer til å ha samtaler med alle spillerne. Vi må ufarliggjøre ting. Få inn humør. Det gjelder å samle gjengen og klinke til, sier en offensiv BP.