• NYE TIDER: Snart er det kunstverket til Ingunn Dybendal som preger veggen til Casablanca. (Foto: Hamar kommune).

Det har vært stor spenning knyttet til det nye kunstverket på endeveggen av Casablanca. Lørdag 9. februar avdukes kunstverket laget av Ingunn Dybendal fra Åsnes. Hun har Bachelor i Illustrasjon fra University College Falmouth, og har aldri vært med på et liknende prosjekt.

- Kunstverket er en ære til Hamar. Jeg er veldig glad i Hamar, og var mye der i ungdomsårene mine. Kunstverket reflekterer alle følelsene mine rundt Hamar, sier Dybendal.

For tiden jobber hun med kunsten sin i Oslo, men hun er veldig opptatt av livet på bygda.

- Jeg er veldig glad i Flisa, og alle småbyer. Karakterene på slike plasser blir jeg glad i. Det setter sitt preg på stedet, og her i Oslo blir en veldig anonym. Dette har jeg prøvd å få frem i kunstverket på Casablanca, sier Dybendal.

Fasadeplater

Rent praktisk dreier det seg om at hun har laget et kunstverk og digitalisert det. Steni er leverandør av fasadeplater, og har printet ut plater som er montert på bygget.

- Noe slikt har jeg aldri vært med på før, og det blir spennende å se hvordan bygget blir med dette 300 kvadratmeter store kunstverket. For meg blir det helt surrealistisk, sier Dybendal.

Å beskrive sin egen kunst synes hun er vanskelig. Men hun håper folk kommer til å like kunstverket som kommer til å preke Hamar sentrum.

- Jeg tegner det jeg synes er gøy. Men innen kunsten gjør jeg mange forskjellige ting, og det er vanskelig å beskrive stilen, smiler Dybendal.

Dybendal deltar ved avdukingen sammen med kurator Viktor Gjengaar, Gårdeier Thorleif l. Sørhol Nielsen, Hamar kommunes kulturavdeling og ordfører Einar Busterud.