Mart'ns generalen selv, Odd Erland Dalen, er fornøyd med årets Solør Mart'n. 

- Vi var veldig heldig med været! Det var ikke all verden før Mart'n og i dagene etterpå har det jo vært både kaldt og regn. Og været har selvsagt mye å si på hvor mange som kommer, både for handling på dagen, men ikke minst for underholdningen på kveldstid. Det har vært stor trafikk både på dag og kveld. Jeg fikk en mail av Eldar Vågan i Vazlina i dag, der han takker for en kjempeopplevelse på Flisa på åpningskonserten og han mente at de fra scena så folk helt forbi rundkjøringa under konserten! smiler Odd Erland Dalen. 

Trafikk fra tidlig på morran

Torsdagen startet som vanlig med karnevalstog og åpningskonsert, og begge deler må sies å ha vært minst like bra som tidligere år. 

- Det er vanskelig å si om det var rekordoppmøte eller ikke, men i følge de på scena var det veldig mye folk i alle fall! Handelen i gata startet jo opp nesten før butikkene og bodene åpnet, og det var mye folk i gata allerede tidlig på alle dager. Noen startet allerede på onsdag, så vi får kanskje starte enda en dag tidligere neste år, ler Dalen. 

Fredagen under Mart'n er alltid en bra dag. 

- Det ble ikke noe unntak i år, det var stor trafikk på dagen og mye folk på kveldstid. Fredag var nok i tillegg den dagen som var varmest, men det tror jeg folk bare satte pris på etter en periode med litt dårlig vær. Folk rusler rundt og koser det da det er så fint vær, men enkelte av bodselgerne kunne nok tenkt seg litt mer salg. Det var mye folk og god stemning under konserten med Erika Jonsson og Contrazt leverte som alltid. Det var god stemning alle plasser på kveldstid, det var folksomt i teltet på Rådhuset også, sier Dalen. 

Folksomt og godt stemning

«Tour of Norway for kids» er også populært. 

- Lørdagen startet med sykkel for unga, og det var i følge Solør CK med rundt 180 deltagere. Det skaper alltid god stemning i gata med så mange unger som har det moro! Utstillinga og cruisinga i gata med veteranbiler er også populært og det var med bortimot 150 biler. På kvelden var det 2 lokale band: Celebrate og Spelloppmaker på hovedscena, og da var det folksomt med meget god stemning. Mange ble overrasket over hvor bra Celebrate var, smiler Dalen. 

Avslutningsdagen hadde en nyhet i år og det var konsert med Ravi. 

- Der var familieunderholdning tidligere på dagen, og så trekning i billotteriet til Flisa AIL. Det er alltid spennende for mange og i år gikk jo bilen til Finn Schei i Hof. Nytt for året var en avslutningskonsert med Ravi og det var bra med folk på den også, sier Dalen. 

folk oppførte seg bra

Politiet har gitt gode tilbakemeldinger på oppførselen til folk og det var generelt lite bråk, selv med mange folk utpå i flere dager og i varmen var det nok ekstra mange som «kjølte seg ned» med et glass eller to. 

Campingen på Televerksbana hadde også mange gjester, omtrent like mange som i fjor da det var ved ungdomsskolen. 

- Campingen har nok kommet for å bli. Det blir nok ikke de store endringene i opplegget til neste år, men aller først nå må jeg få oppsummert og gjort meg ferdig med årets mart'n før jeg tenker på neste år. Nå blir det litt ferie, og det skal bli godt, avslutter Odd Erland Dalen.