• SPENNENDE TILBUD: Både Bjørn Eivind Telle-Kraabøl (lengst til venstre) og Sander Taihaugen (lengst til høyre), skal søke på den nye linja. I midten Nick Robin Kleppe og Stein Johannesen.
  • DEMO: Bjørn Eivind Telle-Kraabøl og Sander Taihaugen demonstrerer litt akrobatikk.

Solør videregående tilbyr blant annet studiespesialisering med idrett, hvor man kan velge enten aktivitetslære eller toppidrett. Innen toppidrett finnes det allerede tilbud for fotball, håndball og ski/utholdenhet, og fra høsten blir også kampidrett en del av et spennende tilbud. Fokuset på toppidretts-linja, er treningsplanlegging, basistrening og ferdighetsutvikling. 

Fagansvarlig idrett/toppidrett Stein Johannesen ved Solør videregående skole på Flisa, ser fram til et spennende samarbeid med Nick Robin Kleppe fra Victus:

- For skolen betyr det mye at vi utvikler oss. Vi ønsker å tilby idretter som er populære, og idretter som er litt "smalere". Vi mener det er viktig å kunne tilby noe til disse litt mindre idrettene også, ikke bare håndball og fotball. I vårt distrikt er jo kampidrett ganske stort, spesielt med taekwondo, som vi har flere NM-medaljer i, enn noen annen idrett, sier Johannesen.

Treningssenteret Victus på Flisa, tilbyr også kampsport, og samarbeider med flere klubber i Oslo.

- Vi har hatt et samarbeid med Nick Robin Kleppe på Victus i en planleggingsfase, hvor vi da tilbyr kampidrett som en mulighet i faget toppidrett fra høsten av, og Nick blir da instruktør, forteller Johannesen.

krever seriøse utøvere

Nick Robin Kleppe både eier og driver Victus:

- Dette blir spennende, det er bra vi kan satse på litt andre idretter enn bare de tradisjonelle. Det er mange som vil drive med idrett, men som ikke håndball, fotball osv passer for. Vi ønsker seriøse utøvere, sier Kleppe.

- Ja, vi ønsker seriøse utøvere, og kommer til å stille krav til holdninger. Elevene må søke seg inn på studiespesialisering, og deretter på toppidrett. Kravene her blir som ellers i toppidretten, du må drive med konkurranseidrett, det holder ikke bare at du synes det er gøy, du må konkurrere. Det er ønskelig at vi får lagd en base, som heter kampidrett, slik at det favner flere ulike grener kampsporter. Dette skal være grunnlaget for å bli bedre i den kampidretten man konkurrerer i. Dette blir basistreninger, hvor vi trener teknikker som er universelle i forhold til kampidretter, sier Johannesen.

Nick Robin Kleppe blir instruktør på den nye linja:

- Det skal lages en god plattform å stå på for elevene, for å bli bedre kampidrettsutøvere. Det er jo en basis som er felles, i de fleste kampidrettene stilles det jo krav til utholdenhet, eksplosivitet og relativ kroppsstyrke, det er jo vektklasseidretter. Man jo vil være sterkest mulig i forhold til vektklassa si, men samtidig skal ikke det gå på bekostning av utholdenhet, sier Kleppe.

stor interesse allerede

Mange har allerede vist interesse for det nye tilbudet fra høsten av:

- Vi har ei maksgrense på 10 personer, men det må være minimum 5 før oppstart. Vi har vært rundt på forskjellige messer og informert om tilbudet, og det er veldig stor interesse. Jeg tror ikke det blir noe problem å fylle opp plassene, sier Kleppe.

Oppstart av det nye tilbudet er altså høsten 2017:

- Ja, vi skal i gang allerede fra høsten av. Tilbudet legges i disse dager ut, og vil ligge som et av søkevalgene for 10.klassingene, sier Johannesen.