• ARTIG: Her testes zipline ut, før elevene gikk over til enda mer utfordrende oppgaver.

Ettersom alle eksamener er unnagjort for elevene i VG1 og VG2 på Solør videregående skole på Flisa, fyller de nå de siste dagene med meningsfulle utflukter og opplevelser - før sommerferien.

De ansatte ved skolen er kreative og mange spennende ting har skjedd de siste dagene.

- Vi har prøvd med fag, men det er vanskelig etter eksamen. Da er det mye bedre det vi gjør nå og jobber med miljø og samhold. I klatreparken i dag er det VG2 elevene, mens VG1 er i Oslo på teater, forteller Stein Johannesen fra Solør videregående.

Onsdag hadde skolen besøk av Antidoping Norge, og det var meget vellykket.

- Foredraget var ikke koblet mot idrett, så det favnet alle elevene. Det ble snakket om kroppsbygning, slanking og «jaget» etter en eller annen kropp, sier Johannesen.

film-prosjekt

Fredag starter et spennende film-prosjekt.

- Mandag til onsdag i neste uke, skal alle elevene jobbe med reklamefilm. Det blir en kåring av vinneren i Rådhuset på torsdag. Det blir 20 grupper som skal lage hver sin reklamefilm, og elevene er langt mer kreative enn det vi er - så det blir garantert bra, smiler Johannesen. 

Tanken er at vinnerfilmen skal brukes på sosiale medier og ellers til medier og andre interesserte.

Juryen som skal kåre vinneren, består at Luisa Arango fra Tagyourhhoes, Anette Strand Slettmoen fra Solør Næringshage, Marianne Sletten Snarvold fra Spire AS - i tillegg blir SolørRadioen representert. 

Etter filmprosjektet er ferdig og vinneren er kåret, så gjenstår bare avslutningen med vitnemålsutdeling for elevene på fredag. VG3-elevene er allerede ferdig på skolen, og har offisiell avslutning på tirsdag til uka. 

fornøyd med antall elever

Antall nye elever på Solør Videregående på Flisa til høsten er 59.

- Det er i utgangspunktet det samme som det har vært dette skoleåret, og det er vi godt fornøyd med. Og et år hvor forventningene var lave på grunn av mange forskjellige faktorer, så er dette bra, sier Johannesen. 

Det er fortsatt litt uklart med antallet søkere på den nye linja med kampidrett.

- Vi har fått navn på alle søkere til skolen, men det er fortsatt litt uklart hvem som har søkt hvilke linjer. Men vi vet at det i alle fall er 4 søkere på VG2, så det blir nok oppstart til høsten, sier Johannesen. 

Det var i alle ingen tvil om at elevene hadde en fin dag og koste seg i Gjesåsen klatrepark, i strålende sommervær.