• STØTT OSS: Leder i Solør Veterankorps, Ina Lill Øwre Torp, ønsker både nye medlemmer og at folk støtter opp under det pågående loddsalget.

17. mai er en travel dag for alle korps, også for Solør Veterankorps som startet dagen på Jara skole, før de spilte på Kirkenær og til slutt på russetoget på Flisa. 

- Det er jo 17.mai som er den store dagen for alle korps, men vi spiller ofte gjennom hele året også. Vi spiller også til jul, da har vi julekonsert i Grue kirke hvert år. Vi skal spille på Solør Mart'n, vi spilte på Vårfesten blant annet. Vi liker egentlig bare å spille og ha det moro og vise oss fram! Noen ganger blir vi spurt om å spille. Noen ganger spør vi om å få komme og spille også, det hender seg at vi inviterer oss selv, smiler Ina Lill Øwre Torp. 

«Spille enkel musikk bra»   

I dag er det rundt 30 medlemmer i korpset: den yngste blir konfirmert nå mens den eldste er 77 år. 

- Vi har medlemmer fra Kongsvinger i sør, til Elverum i nord. Du må heller ikke være veteran for å være med i korpset, absolutt ikke. Navnet kommer av at det var noen eldre karer i sin tid, som ville spille mest for å ha det moro og hadde lyst til å starte et eget korps. I starten het det også Solør-Odal Veterankorps, men etter hvert var det ikke lenger noen med fra Odal, så da ble det Solør Veterankorps. Vårt motto er «Spille enkel musikk bra» og håper vi kan glede folk med det, forteller Øwre Torp. 

Korpset møtes og øver én gang i uka i kantina på Luxo på Kirkenær. 

- Selv om vi stort sett er en rutinert gjeng, så møtes vi og øver én gang i uka. Vi har ikke noen seminarer eller mål om at vi skal opp i divisjonene, som mange andre korps har. Det er greit å ha noe å spille mot, ikke bare øve og spille for oss selv. Vår dirigent er Øyvind Berget, han var med da korpset startet i 1992 og er nå tilbake igjen etter ei pause, sier hun.

- Støtt gjerne loddsalget vårt! 

Ei egen fane kommer ikke av seg selv. 

- Det tar både tid og koster litt penger, så vi har sendt noen søknader. Vi har fått støtte fra Sanitetsforeningen i Åsnes og Grue Sparebank, og er veldig fornøyd med det! Vi har også et loddsalg gående, så vil du støtte oss kan du finne flere opplysninger på vår åpne Facebook-side, Solør Veterankorps. Fana kom rett før 17. mai, så det var akkurat! Vi er veldig stolte over fana vår og det var ordentlig moro å spille 17. mai i år med egen fane, smiler Øwre Torp. 

Rekruttering er en utfordring for alle korps, også for Solør Veterankorps. 

- Vi snakker ofte med folk som har spilt i korps før og spør jo gjerne de om de ikke har lyst til å være med å spille igjen. Det er også viktig å vise seg fram både i media og da vi er ute og spiller blant folk. Vi har også et samarbeid med skolekorpset i Grue, så han som skal konfirmeres spiller både der og hos oss. Mange som spiller med oss, har gjerne spilt før og nå vil de tilbake igjen etter noen års pause. Vi trenger flere musikanter, så ta gjerne kontakt med meg privat eller via vår Facebook-side. Eller du kan møte opp på Luxo-kantina på onsdager mellom klokka 19.00 og 21.30 fram til Solør Mart'n, og vi starter opp igjen omtrent når skolen er i gang igjen. Vi er et alternativ til de andre korpsene, vi er ingen konkurrent. Vi spiller rett og slett for å ha det artig og ha en felles hobby som vi trives med. Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker besøk av oss, vi tar i mot oppdrag både små som store, avslutter leder i Solør Veterankorps, Ina Lill Øwre Torp.