Russefløyter og russebiler er et sikkert vårtegn, og lørdag 14. april skal Solør-russen ha dåp på Utsikten. Ettersom det har vært en del klager tidligere år på forsøpling etter russedåp velger nå russen å gå ut i media.

- Russen er enige om at vi skal møtes søndag klokka 12.00 for å rydde etter dåpen. Vi vil ikke at vår feiring skal lage problemer for de som bor på Flisa eller går turer her, sier Martin Sjørbotten Skasberg, som er russepresident i år ved Solør videregående skole.

Visepresident Eline Jensen tror ikke det skal by på problemer å få resten av russen med seg på opprydningen.

- Politiet har oppfordret oss til å gå ut med beskjed om at vi skal rydde, og vi regner med at mange møter opp fra russen og blir med på det, sier Jensen.

- Men er ikke klokka 12.00 på søndag litt sent?

- Blant russen er det nok en del som synes det blir i tidligste laget før klokka 12.00, smiler Sjørbotten Skasberg.

Rundt 50 kommer

I årets russekull er det 64 elever fra Sønsterud og Flisa, og omlag 50 av dem har meldt sin ankomst til lørdagens dåp på Utsikten. I tillegg kommer elever fra avdelingen i Våler.

- Men det er mye snø her enda. Dersom forholdene ikke blir mye bedre før lørdag kan det hende at vi må flytte arrangementet et annet sted. Men vi skal rydde etter oss uansett, sier Sjørbotten Skasberg.

Noen vil kanskje si at russedåp i midten av april er i tidligste laget, men slik må det bli dersom russen skal rekke de første russetreffene.

- Allerede helga etter er det russetreff på Lillehammer og Fredriksten. Begge er nok aktuelle for en del av Solør-russen, sier Sjørbotten Skasberg.