Søndag 11. mars blir det altså Solør-leker i Idrettsparken på Kjellmyra, et samarbeid mellom VITT og Kjellmyra IL. 

- Det blir åpning klokka 12. 00 ved ordfører Ørjan Bue. Solør veterankorps stiller opp og spiller gratis for oss, de står da for åpningsmusikken. Etter åpningen blir det både ute- og inneaktiviteter fram til klokka 15.00. Ute blir det aking, vi har fått låne alle akemattene til Tyristubben barnehagen, det blir skøyter, ski, natursti og kjøring med hest. For de som av forskjellige årsaker ikke kan være med på uteaktivitetene, blir det forskjellige inneaktiviteter på Idrettens Hus, forteller Karianne Bergersen som står bak ideen. 

avsluttes med bankett og fest

Etter at de sportslige aktiviteten er unnagjort, blir det både bankett og fest som det seg hør og bør. 

- Banketten starter klokka 16.00, Lars Erik Thorsen står for middagen som blir gryterett med ris og loff. Det blir loddsalg og premieutdeling. Så blir det dessert med kaffe og kaker, og Ivar The Cakemaker har sponset kake. Deretter avsluttes det hele med fest med Mr. Ray, forteller Bergersen.

Det er altså Karianne Bergersen som jobber i VITT og samtidig er med i Kjellmyra IL, som står bak ideen om Solør-lekene. Ideen kommer fra Trysiliaden i Trysil. 

- Karianne kom med forslaget om et eget OL for våre brukere og fortalte samtidig hvor fint tilrettelagt det var i Idrettsparken på Kjellmyra. Vi tok kontakt med Roy Erik Myrvang i Kjellmyra og han tente på ideen. Kommunen skal jo også samarbeide med de frivillige organisasjonene, og dette er jo et bra steg i den retningen. Målet er at dette skal bli en årlig tradisjon og at vi skal videreutvikle denne modellen, sier Agnar Holberg, avdelingsleder på Evenshaugen. 

- vil tilrettelegge for alle

Kjellmyra IL stiller hele Idrettsparken til disposisjon og de stiller også med egne folk denne søndagen. 

- Ja, her blir det full tilgang til alt vi har, både ute og inne. Idrettslaget har jo en visjon om å tilrettelegge for alle, og både klubbhuset og Idrettens Hus er også tilrettelagt for rullestol - både toaletter og dusj, sier Roy Erik Myrvang, som er leder i idrettslag. 

OL-ringene er byttet ut med OL-firkantene, som er symbolene med farger fra kommunevåpnene fra de tre Solør-kommunene. VITT har invitert de samme tjenestene i Våler og Grue, svarfristen er 16. februar. 

- Det er vanskelig å si hvor mange som kommer til å deltapå Solør-lekene, men kommer det 50 brukere med ledsagere første året - skal vi være fornøyde sier Holberg. 

- håper mange stiller opp som publikum

Solør-lekene har også fått med seg sponsorer: NFU (Norsk forening for utviklingshemmede) og Sparebank1 Østlandet, banken blir også med under arrangementet. 

- Idrettsparken vil være stengt for andre under lekene, men det er absolutt åpent for publikum. Ta gjerne med flagg og hei på utøverne! Den olympiske ilden skal også tennes! Får vi dette til å fungere bra nå første gangen, kommer vi også til å vurdere om vi skal tilrettelegge Idrettsparken enda mer for funksjonshemmede. Vi har allerede en søknad inne hos grenderådet, forteller Myrvang. 

- Det er også et samarbeid med idrettslinja på Solør Videregående på Flisa, de stiller med 11 elever som skal hjelpe til ute i løypene. Skigruppa skal preparere løyper og gjøre klart anlegget. Blir det dårlig med snø, har vi mye kunstsnø her - som Åsnes kommune har vært med og sponset, avslutter de.