Samarbeidslaget Solør håndball tapte åpningskampen mot Kongsvinger 2, men tok sin aller første seier søndag kveld borte mot Furnes. 

Trener Stein Johannesen er fornøyd med at jentene tok ansvar på slutten. 

- Det var en slitekamp, Furnes er et godt lag som har masse rutine. De er veldig flinke til å utnytte «manglende alder» hos motstanderne. Det blir mye tettere enn jeg skulle likt, men Furnes er et godt lag. Angrepsspillet vårt er bra, vi scorer 32 mål på bortebane og det skal være mer enn nok for å vinne håndballkamper. Vi sliter litt bakover, og slipper inn for mange mål mot de, forteller Johannesen. 

avgjorde på slutten

Solør håndball ledet med 3 mål med 5 minutter igjen. 

- Vi ledet 29-26 og plutselig står det 30-30 med to minutter igjen. Vi vinner til slutt med 2 mål og det er jeg veldig fornøyd med. Det vanskeligste i lagidrett er å vinne de siste 5 minuttene, så det er jeg veldig fornøyd med at vi klarte! smiler Johannesen. 

Treneren er mest fornøyd med at spillerne melder seg på offensivt når det trengs.  

-  Det har vært litt mangelvare tidligere, de 2-3 kampene vi tapte i fjor var det slik at det var toppscoreren vår som måtte ta ansvar. Du kan ikke være feig i disse situasjonene, det er ikke nødvendigvis toppscoreren som skal de score de 4-5 siste målene. All fokus for motstanderne er jo på den spilleren som scorer mest. I dag scoret Madeleine Bråten Mella 11 mål og da blir det mye fokus på henne.  Da må vi ha andre som må stå opp og stå frem, og det synes jeg spillerne gjorde og jeg fikk gode svar på akkurat det. Nå fikk jo Mella rødt kort også da, så vi spilte det siste kvarteret uten henne, fortsetter Johannesen. 

Skal jobbe med relasjoner

Nå er det 3 uker før neste kamp og den tiden skal benyttes godt. 

- Vi skal jobbe med relasjoner, ettersom Ingrid Walbækken ble kneskadet i serieåpningen. Hun er midtbacken og playmakeren vår, og det soleklare valget i den posisjonen. Vi må jobbe inn nye relasjoner i forsvar og vi må jobbe inn et par andre i midtback-rollen. Disse 3 ukene kommer godt med nå! Men vi har også 2 J18-kamper til helga og Lerøy-kvalifisering med 3 kamper i Åsneshallen om 2 uker. Vi møter Fjellhamar, Stabæk og Åsane og det er knallgode håndballag, sier Johannesen. 

KAMPFAKTA: 

3. divisjon Region Innlandet

Furnes - Solør håndball 30 - 32 (15 - 15)

Solør håndball stilte med følgende spillere (antall scoringer i parentes): 

Keepere: Kirsten Bjerkestrand Sørby og Sarah Seigerud. Utespillere: Minda Hansen-Møllerud (3), Anna Kjellgren (2), Maiken Nilsen Reigstad (7), Sandra Syvderud, Julie Maliberg, Alvilde Westby Skyrud,  Madeleine Bråten Mella (11), Frida Njålsson, Silje Syvderud (2), Henriette Haug (4), Emilie Thorsen (2) og Camilla Stakeng.

Neste kamp: 

Solør håndball - HK Vestre Toten søndag 21. oktober klokka 18.30 i Åsneshallen.