• GOD ERFARING: Solør Håndball gikk ikke videre til Lerøy-serien, men har fått god erfaring sier Marina Seigerud Moe i Solør Håndball.

Solør håndball er et nytt samarbeidslag mellom Grue og Flisa. 

- Vi stiller med en tropp på 14 der seks spillere fortsatt holder J16 alder, og kun ett par har kamperfaring fra Lerøy tidligere. Med det utgangspunktet var vi nøkterne før helga, men vi hadde også med oss fjorårets kvalifisering i bakhodet der vi overrasket de fleste, forteller Marina Seigerud Moe i Solør håndball. 

 - Får se hvor lista ligger

Den første kampen var det Stabæk som var motstanderne. 

- I første kamp på lørdag møter vi Stabæk, som vi slo ut av kvalifiseringa i fjor. Det blir en vanskelig kamp der vi møter et svært godt lag med flere spillere som tilhører LK00 (landslag kvinner 00). Vi møter rett og slett et lag som er mye bedre enn oss i alle faser av spillet, noe sluttresultatet 13-34 også viser. Fra kampen tar vi med oss erfaring i hvor «lista ligger» hos de beste i landet, og vi ser hva som trengs i det videre treningsarbeidet, sier Seigerud Moe. 

Den neste kampen var mot nok et godt lag, nemlig Åsane fra Bergen. 

- De spilte et godt utgruppert forsvar som vi sjelden møter på regionsnivå i Innlandet og selv om vi var forberedt på det strevde vi litt i starten. Utover førsteomgang greier vi å løse det bedre, og vi får mange gode avslutninger blant annet fra kant. Til pause står det 9-9. I starten av andre omgang står kampen og vipper litt, men vi føler vi får dårlig betalt for prestasjonene våre. Åsane drar mer og mer i fra og sluttresultat blir 23-12, fortsetter hun. 

har fått nyttig erfaring

Den siste kampen var mot Fjellhammer. 

- Begge lagene hadde tapt to kamper på lørdag, så resultatet av kampen hadde ingen betydning i forhold til Lerøy-kvaliken. De starter forrykende og leder 8-0 før vi i det hele tatt kommer i gang med kampen. Resten av omgangen holder vi følge med dem, og vi får mye god trening i møte ett noe mer utgruppert forsvar enn vi er vant til. Vi kommer til gode muligheter, men har dårlig uttelling på sjansene våre og sluttresultatet blir 18-35. Sportslig sett har ikke helga gitt de beste resultatene, men vi har fått nyttig erfaring og trening i å møte gode spillere og lag.sier Seigerud Moe. 

Det var Solør håndball som stod for arrangementet i Åsneshallen i helga. 

-  Som arrangør har helga vært svært vellykket. Det er styringsgruppa i Solørsamarbeidet sammen med foreldregruppa til Lerøy-laget som har stått for arrangementet. Det har vært liv og røre i hallen hele helga, noe også de tilreisende lagenes tilskuere bidro sterkt til. Alle gjestene våre ga uttrykk for at de var veldig fornøyde med både det sportslige og rammen rundt. Lunsj på lørdag med blant annet brød fra Ivar Bakke var populært, slik vi forsto det ble det også med brød fra Flisa hjem til både Bergen og Oslo. På Facebooksidene til både Stabæk og Åsane gir de positive omtaler av arrangementet, avslutter Marina Seigerud Moe i Solør håndball. 

Resultater 

Solør håndball - Stabæk 13-34

Fjellhammer - Åsane 23-25

Stabæk - Fjellhammer 29-13

Åsane - Solør håndball 23-12

Åsane - Stabæk 20-24

Solør håndball - Fjellhammer 18-35

Tabell

Stabæk         3 3 0 0 87 - 46 6

Åsane           3 2 0 1 68 - 59 4

Fjellhammer  3 1 0 2 71 - 72 2

Solør            3 0 0 3 43 - 92 0